Medlemsinfo
Alarmeringer
Arrangementer
Bliv brandmand
Bliv støttemedlem
Om UFB
 - Org. af værn
 - Org. ved brand
 - Scrapbog
 - Historien
Links
Find vej
Kontakt os
Om siderne
 
Webmaster
 
Denne side opdateret:
13.12.28

Om Ullerup Frivillige Brandværn - Scrapbogen 2013

Dramatisk storbrand lørdag aften: 75 personer skal genhuses

Af BT, Lykke Wiborg Christensen Lørdag den 28. december 2013, 19:59 Updated: 21:51

Storbrand i Sønderborg. 
En hel boligblok på Nørager 7A, 7B og 7C blev lørdag aften hærget af en voldsom brand.

Politi og brandvæsen måtte evakuere 75 beboere, som alle skal genhuses. Ingen er kommet alvorligt til skade under branden, oplyser politiet.

- 2-3 personer er blevet behandlet for lettere røgforgiftning ude på stedet, men ingen er blevet indlagt, siger vagtchef Erik Lindholdt fra Syd- og Sønderjyllands Politi.

Branden opstod i selve trappeopgangen i en af de i alt tre opgange i boligblokken, og den bredte sig til tagkonstruktionen.

Brandvæsnet har fået branden under kontrol.

- Hele boligblokken er afspærret. Beboerne skal alle genhuses. I morgen (søndag, red.) eller måske først på mandag skal man vurdere omfanget af skaderne på ejendommen og brandteknikerne skal finde årsagen til branden, som vi endnu ikke kender, siger Erik Lindholdt.

Politi og brandvæsen blev alarmeret klokken 19.28, og branden udviklede sig hurtigt til bagsiden af tagkonstruktionen.

Er du beboer, så send dit nummer til btwebmaster@bt.dk, hvis vi må ringe dig op.

- De evakuerede beboere blev hjulpet ned i en bus, som politiet havde rekvireret, siger Erik Lindholdt.

Beboere, som ikke ved, hvor de skal genhuses, skal kontakte politiet på 114.

(Ullerup Frivillige Brandværn var tilkaldt som assistance. Tankvogn var forsyning og vi havde et røgdykkerhold i naboopgangen og på loftet for at forhindre brandspredning.)

 

Hel boligblok i Sønderborg brænder

Af  jv.dk, Morten Jacobsen, 28. dec. 2013 KL. 20:06


 

Ingen er heldigvis kommet noget alvorligt til ved aftenens voldsomme brand i boligblokken Nørager 7B i Sønderborg.

Alle beboere blev hurtigt reddet ud. To blev lettere tilskadekommen og blev behandlet i ambulancen. Resten af beboerne slap med skrækken.

- Bygningen var overtændt og brændte fra top til tå, da vi nåede frem, fortæller indsatsleder fra Brand & Redning, Asbjørn Petersen.

Hele opgangen brændte, så kun en blev reddet ud den vej. Otte andre kom ud på bagsiden fra deres altaner.

Alle beboerne bliver nu genhuset på Sønderborg Vandrerhjem. Det samme sker for folk i opgang 7a og 7c. Man skal forinden ringe 114.

Meldingen om branden kom 19.31.

Se flere billeder her.

 

Politiet: Brand i Sønderborg formentlig påsat

Af jv.dk, Claus Møller Jensen | 28. dec. 2013 KL. 22:53

ÅRSAG: Politiet har allerede en teori om, hvordan branden i Sønderborg er opstået, forklarer vagthavende ved Syd- og Sønderjyllands Politi:

- Formentlig er branden opstået i en avistrailer, som har stået uden for opgangen. Den har stået under en udluftningsventil, hvor ilden så er vandret ind i opgangen. Det er meget tvivlsomt, at branden er opstået af sig selv, siger Erik Lindholdt.

Politiet håber på, at beboerne snart kan komme tilbage til deres lejligheder.

- Vi håber på, at beboerne i to af opgangene - A og C - forholdsvis hurtigt kan komme hjem. Måske kan enkelte beboere vende hjem allerede i aften, men ellers i morgen, når vi er færdige med de brandtekniske undersøgelser, siger Erik Lindholdt.

I opgang B, hvor branden var, venter der dog et noget længerevarende oprydnings- og renoveringsarbejde.

 

Storm i Ullerup

Af Kurt S. Frederichsen, 2013.11.02

Mandag d. 28. okt. 2013 blæste en hurtig storm hen over Ullerup og resten af det Sønderjyske. Beredskabet var indenfor få timer på rigtig mange ture for at afskærme, fjerne træer og lign. så trafikken og personer kunne færdes på vejene.

Alarmen gik også for Ullerup lidt før kl. 15 ... men kaptajnen måtte ud af bilen og løbe til stationen. Træerne var nemlig også væltet hér!

Da opgaven som alarmen lød på, var overstået, kunne værnet derfor tage rundt i Ullerup og rydde det værste op - så kaptajnen og andre borgere i Ullerup kunne komme frem!   

 

Øvelse: Hvis katastrofen skete

Af  JydskeVestkysten, 2013.10.25

Foto: Henrik Baumgarten fra StandBy Nordic.

Sønderborg: En normal hverdagsaften i Sønderborg Lufthavn tager pludseligt en katastrofal drejning. Ruteflyet fra København lander planmæssigt men mister af uforklarlige årsager kontrollen med landingsbanen og glider ud. Den tonstunge flyvemaskine buldrer henover græsplænen ude af kontrol. Uheldigvis står der et mindre Cessna fly i vejen. Det lille to mands fly agerer stopklods for ruteflyet og sætter i brand. 

Det er scenen for den obligatoriske lufthavnsøvelse der torsdag aften fandt sted i Sønderborg Lufthavn. Den skal sikre at beredskabet fungerer perfekt hvis ulykken en dag rigtig rammer ned i lufthavnen. Lufthavnens beredskab, Sønderborg Brand og Redning, Syd- og Sønderjyllands Politi samt et par håndfulde figuranter deltog i øvelsen.

(Ullerup Frivillige Brandværn blev også tilkaldt)

Foto: Ullerup Frivillige Brandværn. UFB's hold igang med at redde en person ud.

 

Mejetætsker antændte ti tønder land kornmark

Af  JydskeVestkysten, 2013.07.24

Foto: André Thorup

Det gik ret voldsomt for sig, da en mejetærsker i går ved middagstid antændte en kornmark ved Blåkrogvej nær Varnæs på sydsiden af Aabenraa Fjord. 

Inden brandmændene fik standset ilden, var ti tønderland mark gået op i flammer. Cirka halvdelen var høstet, mens kornet stod endnu på den anden halvdel.

 – På et tidspunkt var der stor risiko for, at branden bredte sig til en nærliggende skov, fortæller indsatsleder Finn Laukamp. 

For at være sikker på, at ilden ikke bredte sig, hvis eventuelle grøder skulle få branden til at blusse op igen, pløjede indehaveren af den brændende mark hele vejen rundt om marken, da branden var slukket. Ilden kan nemlig ikke brede sig i den bare jord. 

Brandmændene fra Bovrup måtte have assistance af vandtankvogne fra Ullerup og Aabenraa for at få branden helt under kontrol. Sønderborg Kommunes beredskab indførte afbrændingsforbud mandag, og tirsdag fulgte Haderslev Kommune trop. Brand og Redning i Aabenraa Kommune tager stilling til et eventuelt forbud onsdag morgen.

(Ullerup Frivillige Brandværn blev tilkaldt med fuldt slukningstog og slukkede aktivt den ene side af udbredelsesretningen, hvorefter vi slukkede skovkanten.)

 

En øvelse meget tæt på virkeligheden!

Af Kurt S. Frederichsen, UFB, 2013.07.02

En af de sidste trafikuheld vi kom frem til, var en bil der lå på hovedet for foden af en flere meter dyb skrænt ... og det er sjældent sådan vi kommer til en bil, når vi arrangerer en øvelse!

Kliplev har fået en tradition for at være med til at arrangere en større øvelse ifbm. hjemmeværnet har kursister, der skal igennem en realistisk træning i at hjælpe tilskadekomne. Her bliver andre værn også inviteret til at tage med. Vi var med sidste år og dét skulle vi igen. Der bliver nemlig ikke sparet på effekterne - det er meget tæt på virkeligheden!

Denne regnvåde torsdag aften ankommer vores 6 mand, der havde meldt sig til at deltage, til skadestedet, der er fyldt med politi, falck og hjemmeværnsfolk - og der er mange biler involveret i "uheldet".

Som vi jo også havde set til et trafikuheld, var der en bil som var gledet ned ad en regnvåd mudret skråning. Denne bil havde væltet træer ind over sig selv, på vejen ned. Den lå på hovedet og der var 2 tilskadekomne personer i bilen, som skulle reddes ud. Én havde en åben pulsåreblødning. Den anden havde en større læsion i hovedet... ...og de to statister havde faktisk fået sminke på så det, sammen med deres reaktioner, gjorde det meget livagtigt!

For at kunne komme ind til personerne, skulle de save træer i stykker og få træet væk fra bilen - derefter kunne den vanskelige frigørelse komme i gang...
...øvelsen var arrangeret sådan at man samarbejder med de, der skal yde førstehjælp, så da personerne var reddet ud, overtog andre arbejdet!

Som Søren siger, så er man helt anderledes udfordret og på! Det er både spændende og lærerigt at være med til denne slags øvelser - så tæt på virkeligheden! 

Vores egne folk fik ikke tid til at tage billeder - håber der snart dukker nogen op fra Kliplev!

 

Lions donerer en brandbil til landsby

Af Willi Nielsen, GråstenAvis, 6. maj 2013

4 Lions Padborg personer i fuld udrustning: Richard Martensen, Nis Christiansen, Eli Hjort-Pedersen, Willi Nielsen i i 27 graders varme.

Lions i Padborg har doneret en brandbil til en landsby i Rumænien. Brandbilen er en Mercedes, årgang 1985, som er ombygget til tankvogn med 8.000 liter.

Lions Padborg har siden 2011 haft en kontakt til landsbykommunen Slobozia i provinsen Arges i Rumænien.

Nogle af Lions Padborgs klubmedlemmer besøgte området i maj 2011, hvor klubben sponsorerede skolemøbler.

Under besøget fik Lions et indblik i de lokale forhold for brandvæsenet og udstyret var forældet og primitivt.

Da klubben har 3 forhenværende frivillige brandmænd, opstod hurtigt idéen med at anskaffe og sponsorere noget brandværnsudstyr.

Klubben fik indkøbt en brandtankvogn samt 20 sæt branddragter, hjelme og støvler.

Der blev sørget for at brandbilen var funktionsdygtig og overholder de tekniske krav der stilles til en brandbil.

Fire medlemmer af Lions i Padborg var i Rumænien for at aflevere brandbilen.

Med fuld honnør og udrykning kørte de gennem landsbyen - til stor forundring for folket, der stimlede sammen på vejene.

Det var aftalt at byens "spidser" ved borgmester, chefen for teknisk forvaltning, brandfolk, skoledirektøren skulle overvære den lille brandslukningsøvelse.

Gruppebillede af de lokale brandfolk, 5 Lions Padborg personer, beredskabstyrelsen, borgmesteren, teknisk forvaltningschef og de 3 danskkyndige rumænske ledere af svinefarmen "Danbred".

Efter at brandbilen var kørt til den lokale brandstation blev alle involverede inviteret til fællessalen på svinefarmen "Danbred" hvor den officielle overdragelse fandt sted - med lidt Rumænsk buffet og lidt drikkelse af den rigtige kaliber!

Se iøvrigt denne video fundet på YouTube:

 

(Det ligner på alle måder, den tankvogn Ullerup Frivillige Brandværn købte i 1992 og ombyggede fra mælketankvogn til rigtig brandbil! Vi fik den udskiftet i 2012).

 

René har bestået grunduddannelsen

Lørdag d. 6. april 2013 blev 14 nye brandfolk færdige med grunduddannelse indsats med tilfredsstillende resultat. René fra Ullerup Frivillige Brandværn var den ene! Vi og Brand & Redning ønsker et stort tillykke med uddannelsen, samt held og lykke med det fremtidige virke som grunduddannet brandmand.

Du skulle kunne finde "æ man" under 2-tallet - ved siden af den eneste pige på holdet!  :-)

 

Kong Jeppe blev ked af detForventningsfulde børn i lange baner! Nu skal tønden have en ordentlig tur! Foto: Ullerup Frivillige Brandværn

Af Tage Christensen, Tlf. 7211 4126, tac@jv.dk, JydskeVestkysten, 2013.02.10

OPBAKNING: Der var trængsel ved Ullerup Frivillige Brandværns fastelavnsfest med børn fra Ullerup, Avnbøl og Blans

ULLERUP: Det er ikke let, når man første gang og som toårig bliver konge ved en fastelavnsfest. Det gjorde Jeppe Godt Sørensen i går eftermiddag ved tøndeslagning i Ullerup, og det blev for meget af det gode, da han var blevet kronet. 

Sammen med Jeppe Godt Sørensen mødte i omegnen af hundred børn op til Ullerup Frivillige Brandværns fastelavnsfest og tøndeslagning på brandstationen i Ullerup ved siden af kommunekontor- bygningen. Og klassikeren »Bag duggede ruder« fra det århusianske band TV-2 passede perfekt, da børnene og deres forældre fra Ullerup, Avnbøl og Blans valfartede til brandstationen. 

Der var på et tidspunkt så mange børn og forældre, at duggen drev ned ad vinduerne i garagerne. – Det er godt brandmyndighederne ikke kommer og kontrollerer i dag, sagde brandkaptajn Jørn Mathiesen med et skævt smil i den stopfyldte garage.

I en snes år har Ullerup Frivillige Brandværn inviteret områdets børn til fastelavsfest, hvor der bliver taget hensyn til alder og størrelse. 

Børnene er delt op i aldersgrupperne 0-3 år, 4-6 år, 7-9 år og 10- 12 år. I alle grupper kåres en konge/ dronning, og alle børn får efter tøndeslagningen udleveret en slikpose.

 – Vi har en kolossal opbakning i lokalbefolkningen, understreger brandkaptajnen. 

Når brandmændene stemmer dørklokker omkring 1. maj og beder om bidrag til brandværnet, er stort set alle positive.

 – Vi har i omegnen af 400 passive medlemmer, som selv bestemmer, hvor meget de vil støtte brandværnet med, forklarer Jørn Mathiesen. Med fastelavnsfesten »betaler« brandværnet tilbage til lokalbefolkningen. 

I et hjørne står Malene Sørensen fra Ullerup med sine tre drenge på to år, fem år og ti år. Blandt dem er Jeppe Godt Sørensen, som blev konge i den yngste gruppe.

 – Vi bakker op om alle arrangementer, siger hun. Hendes mand Martin Sørensen er brandmand.

FAKTA...

ULLERUP FRIVILLIGE BRANDVÆRN

bulletUllerup Frivillige Brandværn holder til på brandstationen ved siden af kommunebygningen i Ullerup.
bulletDer er god opbakning fra lokalbefolkningen med 30 aktive brandmænd.
bulletDe er i løbet af 2012 noteret for 58 udrykninger.

Se i øvrigt mere her.

  

Brandværn har sat to hjertestartere op

Af Katrine Lund Walsted, Tlf. 7211 4117, klw@jv.dk, JydskeVestkysten, 2013.01.01

ULLERUP/BLANS: Ullerup Frivillige Brandværn har i 2012 modtaget to uventede gavebeløb. 

Værnet modtog 20.000 kroner fra Danfoss Jubilæumsfond primært målrettet en hjertestarter. 

Det er ansatte på Danfoss, der indstiller til fonden, og det kom derfor som en god overraskelse for værnet, at det pludselig blev inviteret til overrækkelsen. 

Samtidig havde Ullerup Husholdningsforening besluttet at nedlægge sig selv. Foreningen ville gerne bruge de resterende midler, 25.000 kroner, på noget, som var til gavn for lokalsamfundet. Foreningen spurgte derfor, om værnet ville stå for, at der kom en hjertestarter op. 

Den ene er sat op på stationen i Ullerup, og den anden er sat op på klubhuset i Blans. 

Begge hjertestartere er synlige og tilgængelige fra offentlig vej døgnet rundt. De er monteret i et opvarmet skab, så de er brugsklar uanset, hvor koldt det er. 

Klubben i Blans og Eckersberg Børneunivers hjælper med at holde øje med skabet i Blans. Brandværnet vil stå for vedligehold af begge hjertestartere.

ULLERUP FRIVILLIGE BRANDVÆRN
6400  Sønderborg