Medlemsinfo
Alarmeringer
Arrangementer
Bliv brandmand
Bliv støttemedlem
Om UFB
 - Org. af værn
 - Org. ved brand
 - Scrapbog
 - Historien
Links
Find vej
Kontakt os
Om siderne
 
Webmaster
 
Denne side opdateret:
14.12.06

Om Ullerup Frivillige Brandværn - Scrapbogen 2014

Fly sikkerhedslandet i Sønderborg

Af Martin Andersen, tv syd, Søndag 30-11-14 kl. 16.32


Flyet kom sikkert ned uden yderligere skader. Foto: Ullerup Frivillige Brandværn

Et fly med fire personer ombord er her søndag kort før klokken 16.30 sikkerhedslandet i Sønderborg Lufthavn.

Meldingen gik på en mærkelig lugt i cockpittet. Hvad der har været skyld i lugten, vides ikke endnu, men da flyet landede, var der ingen synlig ild på flyet.

Meldingen om flyets problemer kom klokken 16.14, og godt et kvarter senere var flyet tilbage på jorden.

Flyet var et ambulancefly med to piloter og to læger om bord, oplyser Syd- og Sønderjyllands Politi.

Det har efterfølgende kunne konstateres, at der var tale om en teknisk fejl.

(Ullerup Frivillige Brandværn blev tilkaldt med tankvognsassistance)

 

Brand på Danish Crown kom hurtigt under kontrol

Af cca, jv.dk, 11. nov. 2014 KL. 22:07

BLANS: Cirka kl. 21.30 i aftes udbrød der brand på Danish Crown i Blans. Der var ild i taget, men allerede efter en halv times tid var branden slukket igen. Ifølge politiet opstod branden i udsugningsanlægget, men bredte sig ikke yderligere derfra.

Flere uheld på motorvejen i oktober

Af Kurt  S. Frederichsen, UFB

SØGÅRD: Med et par ugers mellemrum, tirsdag d. 14. okt. og igen fredag d. 31. okt., var der uheld på motorvejen tæt ved Søgård. 

Det første uheld var alvorligt og der var meldt om frigørelse - men alle var ude, da vi nåede frem. Det blev en træt nat, hvor alarmen kom ca. kl. 22:30, men alle var først hjemme efter kl. 2 om natten.

Der blev spærret helt af for at kunne arbejde risikofrit.


Andet uheld kom en fredag morgen kl. 8:20 og denne gang var det en bil, der pludselig under kørsel var brudt i brand. En ubehagelig oplevelse, men uden anden skade end at bilen ikke kunne bruges til noget mere.

Heldigvis var der nok, der kunne tage fri eller var hjemme til at klare opgaven.

Bilen stod ikke til at redde - det går hurtigt, når det først brænder i motorrummet. Læg mærke til sidespejlet - det har været varmt!

Afspærring og egen sikkerhed i arbejdet blev også en del af opgaven denne gang.

 

60 kæmpede mod flammerne i voldsom ladebrand på Als

Af Morten Seest, jv.dk, 2014.07.25, kl. 19:27

STOLBRO: Fredag omkring klokken 15.30 udbrød der brand i en kornmark og to lader i Stolbro på Als.

Da brandvæsnet ankom, lykkedes det dem hurtigt at få slukket markbranden. De kunne derefter koncentrere sig om ilden i laderne, som de fik kontrol over omkring klokken 18.

Man regner dog med, at branden først vil være helt slukket i løbet af søndag.

Hverken mennesker eller dyr led overlast under branden, hvis årsag endnu er ukendt.

Ifølge JydskeVestkystens oplysninger deltog 60 mand i slukningsarbejdet.

(Ullerup Frivillige Brandværn gav assistance med tankvogn og to mand der blev udskiftet løbende. Vi var med i 1½ døgn.)

 

Lossepladsen i Skodsbøl futtede af

Af Holger Jepsen, JydskeVestkysten, 2014.06.14

SKODSBØL: 40 brandmænd i ni køretøjer var torsdag aften i arbejde på lossepladsen i Skodsbøl. Midt på aftenen - midt under åbningskampen mellem Brasilien og Kroatien ved VM - udbrød der brand i et lille bjerg med affald på deponi.

 - Ilden er opstået i en stak med småt brændbart. Vi kører vand på og lægger sand på hele tiden, fortalte indsatsleder Bo Olesen, medens arbejdet var igang.

Gråsten Frivillige Brandværn kørte sammen med Broager, Egernsund og Ullerup til den brændende losseplads. Røgen kunne lugtes og ses helt til Als.

 - Vi ved ikke, hvor og hvordan ilden er antændt. Det er nok også tvivlsomt, om vi finder ud af det nu, vi har kørt alt det sand på, siger Bo Olesen.

Vinden bar i retning af noget tørt græs og krat eller levende hegn, men ilden var aldrig i fare for at brede sig fra området med småt brændbart.

 

Hus brændte

JydskeVestkysten notits 2014.06.07

GRÅSTEN: Sent torsdag aften - kort før midnat - ringede en husejer 112. Han opdagede, at der var ild i garagen, og ilden bredte sig til rækkehuset på mågevej, han boede med sin familie i. Gråsten Frivillige Brandværn kom til stedet og fik slukket ildebranden. 

Ifølge Sønderborg Politi er brandårsagen endnu ikke fastslået.

(Ullerup Frivillige Brandværn var tilkaldt som assistance med tankvognen)

 

Ministeren freder de frivillige brandværn

Af Lene Alsig, JydskeVestkysten, 1. juni. 2014

Brandværn: Forsvarsministerens melding vækker glæde hos Tønders borgmester, Laurids Rudebeck.

Forsvarsminister Nicolai Wammen (S) freder de frivillige brandværn i Sønderjylland.

 - Jeg ser fortsat et dansk redningsberedskab med Sønderjyske frivillige, siger Nicolai Wammen i et indlæg på Beredskabsinfo.

Ministeren siger endvidere, at Sønderjylland har en lang og stolt tradition med frivillige brandværn, der er opbygget omkring frivillige og ulønnet arbejdskraft karakteriseret ved stort engagement.

 - De mange frivillige brandværn leverer vagtberedskab til de sønderjyske kommuner døgnet rundt alle årets dage. En imponerende indsats, som jeg synes, der er grund til at takke for, siger ministeren.

Brandmænd løser opgaver

I Tønder er borgmester Laurids Rudebeck meget glad for ministerens udmelding. Borgmesteren har sammen med de øvrige sønderjyske borgmestre kæmpet for de frivillige brandværns sag, og frygtet, at de ville blive nedlagt i forbindelse med det forslag, Beredskabets strukturudvalg er ved at udarbejde.

 - Jeg hilser ministerens udmelding velkommen. De frivillige løser mange opgaver, først og fremmest ved brand, men også i forbindelse med færdselsuheld og forureningsulykker. De er professionelle, og vi har en god beredskabsdækning i Sønderjylland, siger han.

 - Vi har netop forsøgt at forklare ministeren og politikerne i forsvarsudvalget, at de frivillige er noget unikt for Sønderjylland, og det har vi kæmpet for at bevare, siger han.

Nicolai Wammen meddeler desuden, at han sammen med folketingsmedlem Benny Engelbrecht (S) vil besøge nogle frivillige brandværn i den kommende tid.

 

Brand: Ejer af hus med stråtag slap meget heldigt

Af Kirsten Lund Hansen, JydskeVestkysten, 29. maj. 2014 KL. 21:01

AVNBØL: En ejer af et hus med stråtag på en adresse på Avnbøløstenvej i Avnbøl, slap torsdag aften meget heldigt fra en brand. Ild fik fat i en stolpe og en hoveddør og blev så slukket af beredskabet, inden den nåede at brede sig til taget. 

Hos Syd- og Sønderjyllands Politi skønnes det, at brandårsagen har været brug af en ukrudtsbrænder, og derfor venter der husejeren en bøde for overtrædelse af beredskabsloven på grund af uforsigtig omgang med ild.

(Det var Ullerup Frivillige Brandværn der klarede indsatsen hurtigt og effektivt)

 

Borgmestre kæmper for frivillige brandværn

Lars Rytter, JydskeVestkysten, 2014.05.21

Høringssvar: De fire sønderjyske borgmestre frygter, at de frivillige brandværn må lukke, hvis beredskabet skal samles på større enheder, som der er lagt op til.

Søndderjylland: Borgmestrene fra Tønder, Aabenraa, Haderslev og Sønderborg frygter, at de frivillige brandværn risikerer at måtte lukke. Frygten kommer efter at Kommunernes Landsforening har ladet fortælle, at det strukturudvalg, som er ved at kikke på beredskabets fremtidige struktur, kommer med et oplæg, der går ud på at kommunerne skal finde sammen i enheder, der svarer til landets 12 politikredse. De 4 sønderjyske kommuner er en del af Syd- og Sønderjyllands politikreds, som dækker Esbjerg, Fanø, Haderslev, Sønderborg, Tønder, Varde, Vejen og Aabenraa kommuner.

 - Det kan godt være, at det giver mening at samle beredskabet i de store byer. Men Sønderjylland er på beredskabsområdet helt unikt i og med, at vi har mange små brandværn med veluddannede og dygtige brandfolk, der dækker landområderne godt, siger Tønders borgmester, Laurids Rudebeck (V).

Han siger videre, at der ikke er grund til at ændre på noget, der fungerer godt og som oven i købet er billigt. Samme holdning har Sønderborgs borgmester, Erik Lauritzen (S).

 - Hvis vi i større enheder skal opretholde den samme responstid som nu, så bliver det dyrere for os lokalt, selv om det godt kan være, at man overordnet set kan spare penge.

 - Der er også det i det, at det handler om frivillighed og borgernes hjælp til at løse opgaver. Det er de frivillige brandværn et fantastisk eksempel på, siger Erik Lauritzen.

 - Og de frivillige brandværn udfører også mange andre opgaver i vores lokalsamfund, så det ville blive et kæmpe tab, hvis vi får en ny struktur over os, siger han.

De fire sønderjyske borgmestre er blevet enige om, at de vil gå sammen om at skrive et høringssvar til det kommende oplæg.

Frivillige vigtige i beredskabet

En sammenlægning af flere kommunale beredskaber vil ikke nødvendigvis komme til at gå ud over de mange frivillige brandværn. Tværtimod mener finansordfører Jesper Petersen fra Socialdemokraterne.

 - Jeg har jo bidt mærke i, at der i udvalgets kommissorium står, at beredskabet fortsat skal kunne rekruttere frivillige. Socialdemokraterne mener, de frivillige er en vigtig del af beredskabet, og at en evt. centralisering ikke må betyde, at man får grund til at blive utryg i de områder, hvor der er længere mellem husene, siger han.

Samtidig lover han at følge sagen, når der skal tages politisk stilling til udvalgets arbejde:

 - Og bemærk som iøvrigt, at det er et rygte, at der skal spares 200-300 millioner kroner. Det er ikke noget, jeg har set på skrift eller som en forudsætning for arbejdet.

 

Brandmænd: De skyder sig selv i foden

Bente Staugaard, JydskeVestkysten, 2014.05.21

Ulogisk: I Sønderjylland er der ingen penge at spare ved at sammenlægge beredskaber, fastslår brandmænd.

Sønderjylland: - Man kan ikke spare penge ved at tage ulønnet arbejde væk og erstatte det med lønnet arbejde. Politikerne i Folketinget skyder sig selv i foden, hvis de indfører en struktur, der betyder nedlæggelse af de frivillige brandværn.

Det fastslår Tommy Riisgaard, der er brandkaptajn i Hellevad og kasserer i Sønderjysk Frivillige Brandværnsforbund.

Han understreger, at de frivillige brandværn allerede høster de samarbejdsfordele som findes. Det sker gennem deres samarbejdsaftale, der blandt andet omfatter forebyggelse, uddannelse og indkøb.

Henrik Sohl, Broager, der er formand for forbundet, ser dog enkelte muligheder for, at samarbejdet kan udvides.

 - Man kunne for eksempel oprette en fælles vagtcentral, så det altid er den brandbil, der er tættest på, som bliver kaldt ud. Men det er teknik. Det behøver man ikke sammenlægge beredskaberne for at indføre, siger han.

Jarl Vagn Hansen, der er beredskabschef i Aabenraa, har sammen med Tønders kommunaldirektør, Svend Erik Møller, skrevet en artikel i fagbladet Brandvæsen, om den nye trussel mod de frivillige brandværn i Sønderjylland. De mener, at man i Sønderjylland allerede har fundet svaret på nogle af de udfordringer, som redningsberedskabets strukturudvalg har siddet og arbejdet med.

De skriver bland andet: "Den frivillige tanke kan nu engang ikke beregnes i et excel-ark, og en stor statslig spareøvelse vil med et pennestrøg ødelægge vælte vores over 130 årige tradition med velfungerende frivillige institutioner i vores lokalsamfund." 

 

Mand ville sprænge tankstation i luften

JydskeVestkysten notits 2014.04.13

BROAGER: Lørdag morgen klokken 5.45 var en brandstifter på spil i Broager. På selvbetjeningstanken F24 på Brovej tankede manden for 100 kroner diesel, som han efterfølgende hældte ud over både standeren og fliserne. Derefter satte han ild i et stykke papir, som han smed ned på brændstoffet. Det var dog kun tankstationens skraldespand, der brød i flammer.

Politiet er i øjeblikket i gang med at se overvågningsvideoen igennem.

(Ullerup Frivillige Brandværn blev alarmeret som tankvognsassistance)

 

Katteredning - helt som på film!

Kurt S. Frederichsen 2014.03.23

ULLERUP: Så har vi også prøvet dét - at hente en kat ned fra et højt træ! 

Det kom dog ikke som en officiel alarmering via alarmcentralen. En borger i vores slukningsområde kontaktede kaptajnen en lørdag formiddag. Kaptajnen var på forlænget weekend med noget familie. 

"Min kat sidder oppe i toppen af et højt træ  - og jeg har ikke en stige, der er lang nok. Er det noget jeg kan lokke jer til at hjælpe med?"

Så kaptajnen fik sendt opgaven videre - Asmus, Lars L., Lars K. og Søren J. fandt den store stige frem og tog ud for at redde en kat! 

Asmus fik fanget situationen med kameraet i sin telefon!

Og igen d. 9. april kom vi på en lignende opgave! Det må have rygtes blandt katte at man nu kan tage større chancer!  :-)

 

 

 

Brand i bil i Ullerup

JydskeVestkysten notits 2014.02.24

ULLERUP: Natten til mandag brød en bil i brand på Molteshøj i Ullerup.

Ilden er opstået i motorrummet og har spredt sig til garagen.

Brandværnet rykkede ud og slukkede ilden, og politiets teknikere, er ved at undersøge, om en kortslutning eller lignende har været brandårsagen.

(Ullerup Frivillige Brandværn rykkede ud til denne. Siden viste det sig at branden med stor sandsynlighed er påsat.)

ULLERUP FRIVILLIGE BRANDVÆRN
6400  Sønderborg