Medlemsinfo
Alarmeringer
Arrangementer
Bliv brandmand
Bliv støttemedlem
Om UFB
 - Org. af værn
 - Org. ved brand
 - Scrapbog
 - Historien
Links
Find vej
Kontakt os
Om siderne
 
Webmaster
 
Denne side opdateret:
16.12.28

Om Ullerup Frivillige Brandværn - Scrapbogen 2016

Fyrværkeri formentlig årsag til nedbrændt skur

Radio Als. 2016.12.28

Politi: Det var formentlig fyrværkeri der i aftes var skyld i en brand i et skur ved Motocrossbanen i Nybøl.

En forbipasserende bemærkede røg og flammer fra skuret og både politiet og brandvæsen blev sendt derud for at undersøge sagen nærmere.

Det viste sig at der var tale om et læskur hvori der stod et køleskab og andre ting opmagasineret. Der var ingen strøm i skuret og politiet formoder derfor at der var tale om uforsvarlig omgang med fyrværkeri.

– Vi fandt en del fyrværkeri på stedet så vi har en mistanke om at det var leg med fyrværkeri der gik over gevind, siger Kjeld Jørgensen fra politiet i Sønderborg.

(Ullerup Frivillige Brandværn blev tilkaldt sammen med Vester Sottrup)

 

Fem personer reddet ud af væltet bus

AF: MORTEN SEEST , MSE@JV.DK Publiceret 14. november 2016 kl. 17:31

Mandag kort før klokken 17 fik politiet en melding om, at en Arrvia-bus var kørt i grøften på Aabenraavej vest for Ullerup.

Foruden chaufføren befandt der sig fire passagerer i bussen. Det fortæller vagtchefen ved Syd- og Sønderjyllands Politi, Erik Lindholdt.

- Bussen var landet så uheldigt, at personerne ikke kunne komme ud. Den lå på højre side, hvor dørene er, fortæller Erik Lindholdt.

Rundkørslen Aabenraavej/Avnbølvej blev efterfølgende spærret, så patruljevogne og redningskøretøjer kunne komme hurtigt frem til stedet.

Her fik mandskabet reddet chaufføren og de fire passagerer ud af bussen. Ingen var kommet alvorligt til skade.

Ifølge Erik Lindholdt mistede buschaufføren formodentligt herredømmet på grund af et vindtryk fra en modkørende lastbil.

(Det var Ullerup Frivillige Brandværn, der var i indsats og fik kørt én af passagererne hjem)

 

Bilbrand kan være påsat

Af: jv.dk, publiceret 05. november 2016 kl. 10:55 

BLANS: En parkeret bil på Ballemølle i Blans brød klokken 03.30 natten til lørdag pludselig i brand. Meldingen fra politiet er, at branden kan være påsat, hvilket vil blive undersøgt nærmere. 

Også i Gråsten har politiet været på opgave. Klokken 20.55 blev en mandlig bilist stoppet på Teglkrogen. Den 41-årige mand fra Gråsten viste sig at være beruset, ligesom han ikke havde noget kørekort. Derfor kunne han traske hjem med to sigtelser og bødeforlæg i lommen.

(Ullerup Frivillige Brandværn blev kaldt til slukning af bilbranden)

 

Svejsning udløste brand

AF: KASPAR HVID , KASHV@JV.DK Publiceret 25. oktober 2016 kl. 14:33

Branden på Ellegårdvej er opklaret. Den blev udløst af svejsning. 

SØNDERBORG: Branden i et autoværksted på Ellegårdvej, som i begyndelsen af oktober indhyldede dele af Sønderborg i røg, er opklaret. De tekniske undersøgelser har vist, at det var svejsning inde i en bil, som havde efterladt gløder og antændt en måtte. 

Politiet foretager sig ikke mere efter de tekniske undersøgelser.

(Ullerup Frivillige Brandværn deltog med tankvognsassistance)

 

Brand: 200 bigballer brænder ved Broager 

AF MIKKEL HANSEN, Mikkel.Hansen@lokalavisen.dk, Lokalavisen Sønderborg, 2016.09.21

Brandfolk har opgivet at slukke halmbrand i Skodsbøl

Brandfolk er netop rykket ud til en større brand i 200 bigballer på en mark ved Nejs Møllevej i Skodsbøl tæt ved Broager. 

"Branden blev opdaget klokken 6.23 i morges. Der er ingen fare for dyr, mennesker eller bygninger," fortæller Peter Baum fra Sønderborg Politi. 

Brandårsagen er endnu ukendt. Sønderborg Brand og Redning oplyser på deres Twitter-profil, at halmen får lov til brænde ud, hvilket ventes at tage lang tid.

(Ullerup Frivillige Brandværn deltog med tankvognsassistance)

 

Brand i halmlade i Tandslet på Sydals

jv.dk, Publiceret 10. juli 2016 kl. 12:53

TANDSLET: En halmlade på Skovgyde i Tandslet på Sydals står lige nu i brand, og brandvæsenet arbejder på at få den slukket.

Klokken 11.25 blev branden opdaget, og det kan godt tage lang tid for sådan en brand at blive slukket, forklarer politiet, men der er ingen dyr i laden eller fare for, at branden breder sig.

Årsagen til branden menes at være brugen af en vinkelsliber i laden med de mange halmballer.

(Ullerup Frivillige Brandværn var tilkaldt med tankvognsassistance)

 

Fem minutter kan koste brandværn livet

AF: ANNETTE CHRISTENSEN , ACH@JV.DK, Publiceret 02. juli 2016 kl. 15:00

Skaf flere brandfolk eller luk værnet. Det kan blive alternativerne for brandværn fremover. Ikke mindst når kun få frivillige brandfolk arbejder i nærheden af brandstationen. Ullerup er et af de steder, det er tilfældet. Her er man lige nu i gang med at uddanne tre nye brandfolk. Denne dag var der dog mange på stationen. Foto: Lorenzen.

Kravet om at første hold skal være kørt senest fem minutter efter, at alarmen er gået, kan true små brandværn, fordi folk pendler mere og mere. Og det bliver kun værre fremover, siger beredskabschef.

SØNDERBORG: Mange frivillige brandmænd arbejder så langt væk fra brandstationen, at de små brandværn kan have svært ved at leve op til lovkravet om at rykke ud senest fem minutter efter, at alarmen er gået.

Byrådsmedlem, Jan Prokopek Jensen (S) frygter, at det om et år eller to kan blive brugt som argument for at lukke små brandværn.

- Jeg er bange for, at man vil komme og sige: Enten skaffer I flere brandfolk eller I lukker. Men det vigtigste er jo, at brandfolkene er fremme på brandstedet til tiden. Det må aldrig blive et argument, at de ikke kan nå ud fra brandstationen på fem minutter, siger han.

De fem minutter
Sønderborg Byråd har netop vedtaget en ny beredskabsplan. Heri indgår kravet om de fem minutter, men planen fastsætter også Sønderborg Kommunes egne målsætninger om hvor lang tid, der må gå, før brandværnet er fremme på brand- eller ulykkesstedet. Kravet er her, at der i områder med tæt bebyggelse højst må gå 10 minutter, i områder med spredt bebyggelse højst 15.

Sønderborg Kommunes beredskabschef, Bjarne Neermann er enig i, at det er urimeligt at fokusere på, hvor længe brandværnene er om at køre fra stationen.

- Man har slet ikke fokus på, hvornår borgeren får hjælp. Det er det, vi finder vigtigt. Det er en problematik, vi har påpeget overfor Beredskabsstyrelsen i flere år, men kravet om de fem minutter er faktisk det eneste lovkrav, vi skal overholde, og det gør vi, siger han.

Bjarne Neermann forudser, at problemet kun bliver værre i fremtiden.

- Vi er et samfund af pendlere, og det her er helt klart noget, der truer de små brandværn, siger han.

Fakta 
Beredskabsplan: 
Den nye beredskabsplan fastsætter, hvordan man sikrer kvaliteten af beredskabets arbejde. De enkelte brandværn skal gennemgå et årligt service-eftersyn. Der følges blandt andet op på udrykning, som afviger fra målet. Alle stationer skal have første hold af sted senest 5 minutter efter alarmen er gået. Den maksimale udrykningstid må ikke overstige 10 minutter i tæt bebyggelse og 15 i spredt bebyggelse.

 

Brandkaptajn: Vi klarer det - men det er sårbart

AF: ANNETTE CHRISTENSEN , ACH@JV.DK Publiceret 02. juli 2016 kl. 15:00

Kravet om at rykke ud fra brandstationen indenfor fem minutter gælder uanset hvad der brænder. Hvornår brandfolkene når frem afhænger til gengæld mindst ligeså meget af, hvor langt væk brandstationen ligger. Det er der dog ikke lovkrav om. Foto: Ullerup Frivillige Brandværn.

Sydals Frivillige Brandværn og Ullerup Frivillige Brandværn ligger i hver sin ende af kommunen. Men de har det til fælles, at de ikke har mange arbejdspladser tæt på brandstationen. Det går somme sider kun lige at stille med første hold.

SØNDERBORG: Når alarmen går, har brandmændene i Ullerup Frivillige Brandværn højst fire minutter til at nå ind til brandstationen, hvis de også skal bruge et minut på at komme i tøjet og rykke ud inden fem minutter.

Selv om brandkaptajn, Jørn Mathiesen råder over 26 mand, er realiteten, at kun en halv snes arbejder så tæt på brandstationen, at det overhovedet er muligt. Resten har for langt at køre.

- Trafikken spiller jo også en rolle. Realiteten er, at det altid er den samme flok, der rykker ud i dagtimerne, siger han.

Indtil nu har værnet i Ullerup klaret kravene. Men de fem minutter er et stort problem, siger Jørn Mathiesen.

I Sydals Frivillige Brandværn er problematikken den samme. Som i Ullerup arbejder de fleste for langt væk til at rykke ud indenfor fem minutter. Lige nu tæller brandkaptajn Martin Knudsen på knapperne, inden han skal underskrive en ny driftsaftale.

Situationen er nemlig ret kritisk.

Hovedstation
- I dag er vi en hovedstation, og skal stille med en holdleder og fem mand indenfor fem minutter. Vi kan lige stille hold. Men det er sårbart. Det er muligt at gå ned på tre mand, og det er noget, vi må overveje. Personligt mener jeg, tre mand, der er hurtigt fremme, kan klare ganske meget, indtil næste hold ankommer, siger han.

Flere brandværn arbejder med såkaldte gæstebrandmænd. Det er dog ikke altid til så meget gavn, hvor der ikke er mange arbejdspladser som i Ullerup, der lige nu ikke kan trække på gæster.

Til gengæld er Ullerups brandkaptajn gæstebrandmand i Gråsten. Hans arbejdsplads ligger midt mellem de to brandstationer, og det kommer Gråsten til gode.

 

Brandmænd måtte til endnu en halmbrand

AF: NANNA BACH ANDERSEN , NBA@JV.DK, jv.dk, Publiceret 02. juni 2016 kl. 12:37

Torsdag formiddag fik en landmandsfamilie på Kær Bygade travlt, da der pludselig brød ild i deres mødding. Møddingen lå op ad en af gårdens bygninger, og så var møddingen fuld af halm.

KÆR: På en gård på Kær Bygade gik der pludselig torsdag formiddag ild i en mødding, der var fyldt med hestemøg og halm.

 - Vi var inde i vores lade for at gøre klar til fest i weekenden. Vores hund legede udenfor laden. Først troede vi, at det var støv, som hunden hvirvlede op, vi kunne se. Men pludselig gik det op for os, at det var røg, siger Anna A. Hansen, der sammen med sin mor og far bor på gården.

Familien løb i røgens retning og kunne hurtigt konstatere, at der var gået ild i deres mødding.

 - Der var ild og en masse røg. Vi forsøgte at slukke branden med spande, men det hjalp ikke, og så ringede vi 112, siger hun. 

Nok selvantænding 
I løbet af få minutter befandt både politiet og Sønderborg Brandvæsen sig på gården. Branden blev hurtigt slukket, fortæller indsatsleder Søren Kafton Simonsen. 

Politiet kunne efter slukning af branden desuden fortælle, at der ikke umiddelbart var nogle tegn på, at branden skulle være påsat.

 - Der kan muligvis være tale om en selvantændelse. Nu skal vi lige se billederne igennem, som betjentene tog på stedet, og så skal vi derefter vurdere, om vi får brug for at få en brandtekniker der ud, siger politikommissær Svend Erik Lassen. 

Mandag gik der ild i omkring 3000 bigballer på Kegnæs. Her har politiets tekniker vurderet, at der var tale om en selvantænding. 

Branden gav røgskader, ramte ejeren af halmballerne økonomisk, og gav 45 brandmænd masser af arbejde. Branden ved Kær forårsagede ingen skader.

FAKTA

Selvantændelse:
Organisk materiale som f.eks. halm og hø kan selvantænde på grund af en biologisk/kemisk proces. 

" Når halmen nedbrydes, sker der en opvarmning. Hvis der også er vand og ilt ved opvarmningen, så kan der i værste fald gå ild i materialet. " 

Der er større risiko ved brand, hvor materialet er hårdt pakket i f.eks. halmballer.

Kilde: Beredskabsstyrelsen

(Ullerup Frivillige Brandværn blev tilkaldt med tankvognsassistance)

 

Halmballer for en formue gik op i røg

AF: NANNA BACH ANDERSEN , NBA@JV.DK jv.dk, Publiceret 31. maj 2016 kl. 17:34

Lars Wolf havde omkring 3000 store halmballer - såkaldte bigballer - til at ligge på sin mark. Dem ville han kunne have tjent omkring 825.000 kroner på. 

Mandag lå der 3000 bigballer på Lars Wolfs mark. De skulle sælges til Gråsten Fjernvarme, og de ville tilsammen have indbragt ham 825.000 kroner. Nu, efter branden er kommet under kontrol, ligger der cirka 500 bigballer, som ilden aldrig fik fat i. Men på grund af slukningsarbejdet er de også helt ødelagte, fortæller Lars Wolf, der dog ikke bebrejder brandmændene noget. Til gengæld ærgrer han sig:

 - Jeg havde skåret i forsikringen, fordi jeg ikke havde så mange bigballer, som jeg før har haft. Jeg aner ikke, hvor meget forsikringen dækker, men jeg bliver i hvert fald ikke rig af det, siger landmand Lars Wolf. 

Selvom brandårsagen endnu er ukendt, bliver den en form for punktum for ham.

 - Jeg har købt og solgt en masse halm, men på grund af branden er det ikke noget, jeg gør igen. Det hele er en meget frustrerende situation. Især også fordi det går ud over mine naboer, siger Lars Wolf. 

Havde han solgt dem til Gråsten Fjernvarme, havde han tjent 50 øre per kg halm, og på marken lå der 3000 bigballer, der hver vejede cirka 550 kg, fortæller en ærgerlig Lars Wolf.

 

Kegnæsbrand: stadig ild og røg

AF: NANNA BACH ANDERSEN , NBA@JV.DK, jv.dk, Publiceret 31. maj 2016 kl. 13:01 

Der brænder stadig en ild på Kegnæs. Samtidig udvikler ilden en hel del røg, som brandvæsnet har stor opmærksomhed på. 

Foto: Ullerup Frivillige Brandværn

KEGNÆS: Mandag ved 16-tiden udbrød der brand i en stor stabel halmballer ved Bredsten på Kegnæs, og siden i går har brandmænd fra hele Sønderborg Kommune arbejdet på at slukke ilden. 

Den nuværende indsatsleder, der holder styr på situationen, er Henrik Jacobsen. Han fortæller, at der stadig både er røg og flammer tilbage, og at brandvæsnet stadig er til stede.

 - Vi er holdt op med at lave slukningsarbejde. Nu skal det bare lige så stille brænde ud. Men vi holder stadig øje. Vi holder specielt et skarpt øje med røgen, som der stadig er en del af. Men med den vindretning, vi har, skulle det gå fint, siger Henrik Jacobsen. 

Han har netop sat sig ind i sin bil for at køre en runde nær branden, så han kan se, hvordan det står til med røgen. I går kunne brandens daværende indsatsleder, Jeppe Michelsen, fortælle, at røgen er sundhedsskadelig, da alt røg fra ildebrande er usundt. Derfor holder brandvæsnet ekstra skarpt øje med røgen. 

Henrik Jacobsen kan desuden fortælle, at det er lykkedes brandvæsnet at rede omtrent 1000 halmballer. Disse halmballer var nemlig stablet et lille stykke fra de halmballer, der gik ild i. Henrik Jacobsen vurderer, at omkring 2000 halmballer forsvandt under branden. 

(Ullerup Frivillige Brandværn blev tilkaldt med tankvognsassistance)

 

Det vil fortsat brænde om 24 timer

AF: KRISTOFFER KROGH KIESBYE OG NANNA BACH ANDERSEN, jv.dk, 30. maj 2016 kl. 16:32 

Foto: Ullerup Frivillige Brandværn

Hvis du kan se en massiv røgfane på Sydals, skyldes det, at der i øjeblikket er brand i mellem 3.000-5.000 bigballer på en mark på Kegnæs. 

Ifølge vagthavende ved Syd-og Sønderjyllands Politi er branden voldsom, og det kommer til at tage lang tid, før den kommer under kontrol. 

Heldigvis er den nærmeste beboelse knap 200 meter fra selve branden, så ingen bygninger er i skrivende stund i fare for at gå op i flammer. 

Opdateret 17.10 
JydskeVestkystens udsendte, Nanna Bach Andersen, er netop ankommet til branden.

 - Der er så meget røg, at det er svært at se, hvor omfangsrig branden er, men det blæser virkelig meget, så det kunne godt se ud til, at branden bliver svær at slukke, siger Nanna Bach Andersen. 

Opdateret 17.30 
Ifølge ejeren er det knap 3.000 bigballer, der er ild i. Derfor er beredskabet også massivt til stede. 

Kegenæs' Frivillige Brandvæsen, Sydals' Brandvæsen samt forstærkning fra Hørup, Nordborg og Egen er også troppet op for at bekæmpe ilden. 

Indsatsleder Jeppe Michelsen beretter følgende om situationen:

 - Vi har været her siden 16.15 og har nu fået kontakt til en entreprenør, der skal hjælpe med at flytte nogle af de brændende bigballer.

 - Alle huse i røgbanen er blevet evakueret, og en ældre mand bliver hentet i ambulance om lidt. Han skal tjekkes for røgforgiftning, fortæller Jeppe Michelsen. 

Opdateret 17.50 
JydskeVestkystens udsendte har netop talt med manden, der stadig afventer at blive kørt til kontrol for røgforgiftning - 77-årige Klemens Rüberg.

 - Jeg opdagede først branden, da jeg hørte udrykning. Jeg har endnu ikke været i stand til at se noget ild, men bare en masse røg, så jeg skyndte mig at lukke døre og vinduer. Alligevel fik jeg ondt i hovedet, men jeg har fået det noget bedre af at få noget frisk luft, sagde Klemens Rüberg, mens han ventede på ambulancen. 

Han har allerede modtaget nødbehandling på stedet. 

Opdateret 18.10 
Ifølge JydskeVestkystens udsendte, som har været nær brandstedet en times tid, er der fortsat ligeså meget røg og ligeså meget ild, som da hun ankom. 

Nye brandbiler kommer konstant til, og røgdykkere forsøger i øjeblikket at slukke flammerne. Brandslukningen har dog lange udsigter.

 - Vi kan ikke sige noget om, hvornår branden er slukket, men brand i bigballer er normalt ikke til at stoppe, så det kommer til at tage lang tid, siger Erik Lindholdt, vagthavende ved Syd- og Sønderjyllands Politi. 

Opdateret 18.25 
JydskeVestkystens udsendte har snakket med Michele Menschel, der først bemærkede branden og ringede 112. 

Hun er genbo til den grund, hvor bigballerne i øjeblikket brænder.

 - Jeg kom hjem ved firetiden og lagde meget hurtigt mærke til, at der lugtede brændt. Så fik jeg øje på et par brændende halmballer og skyndte mig at ringe 112 - det hele gik meget stærkt, for lige pludselig havde branden bredt sig til en række nye halmballer, fortæller Michele Menschel. 

Opdateret: 19.05 
I en mail, som JydskeVestkysten har fået tilsendt af pressefotograf Karsten Sörensen, forlyder det, at brandvæsnet i Flensborg også mærker til branden på Kegnæs. 

Røgen fra Kegnæs er nemlig begyndt at drive ind over Flensborg, hvilket har fået brandvæsnets telefoner til at rødgløde fra opkaldene fra bekymrede borgere. 

Opdateret: 19.25 
Det tunge skyts bliver nu kørt i stilling til brandbekæmpelsen. En gummiged og en gravemaskine bliver brugt til at flytte det brændende halm. 

Flammerne og røgen er ellers fortsat konstant. Heldigvis blæser vinden mod sydvest og i modsat retning af den mark, hvor en stor forsamling køer græsser. 

Opdateret: 20.30 
Branden er faktisk blusset op, men det er med fuldt overlæg, fortæller indsatsleder Jeppe Michelsen. 

Beredskabet har nemlig forsøgt at få bigballerne til at brænde hurtigere, for ellers kommer det - med andre ord - til at tage for evigt.

 - Det går den rigtige vej, men det er en lang proces. Vi kommer fortsat til at stå her ved samme tid i morgen og bekæmpe branden, men formentlig vil behovet for så meget mandskab ikke være nært så stort, siger Jeppe Michelsen. 

I øjeblikket arbejder 45 brandmænd for at dulme flammerne. Beredskabet fra Ullerup er også ankommet for at yde deres assistance, og i nat vil beredskabet fra Broager komme med lys, så slukningsarbejdet kan fortsætte. 

Branden har betydet, at tre huse er blevet evakueret. 

Resten af beboerne, der bor nær branden, er blevet oplyst om at holde vinduer, døre og ventilation lukket, såfremt røg skulle nærme sig. 

(Ullerup Frivillige Brandværn blev tilkaldt med tankvognsassistance)

 

Sønderborgmotorvejen genåbnet efter tre uheld

Af: Kim Thorsen, jv.dk, d. 26. april 2016, kl. 16:36

Politiet har genåbnet Sønderborgmotorvejen efter tre glatføre uheld.

Politiet spærrede motorvejen mellem Avnbøl og Vester Sottrup (afkørsel 12 og 13) efter tre færdselsuheld, der indtraf omkring klokken 14.08.

Politiet oplyser, med forbehold, om tre uheld på stort set samme sted indenfor 10-12 minutter. Først indtraf et solouheld i det vestlig spor, hvor en bil snurrede rundt, ramte autoværnet og endte i venstre vognbane.

Kort efter indtraf et uheld, hvor der var flere biler involveret i det østgående spor. Her var der én tilskadekommen og to personer, der var teknisk fastklemt.

Få minutter senere modtog alarmcentralen en melding om en person, der var blevet påkørt, da vedkommende ville krydse motorvejen.

Klokken 15.40 kunne oprydningsarbejdet i det vestlige spor afsluttes og vejen genåbnes. Klokken 16.15 blev det østgående spor genåbnet.

(Ullerup Frivillige Brandværn deltog med autosprøjte og tankvogn)

 

Brandmænd rykkede ud til januarbrand i dag

AF: Nanna Bach Andersen , nba@jv.dk, publiceret 21. marts 2016 kl. 14:18

I januar brændte en lade ned ved Kær. I dag måtte brandvæsnet endnu en gang rykke ud til adressen for at slukke en ny, mindre ildebrand. 

KÆR: Tilbage i januar brændte en lade i Skovhuse ved Kær ned til grunden. Brandvæsnet rykkede ud og fik slukket ilden.

Mandag måtte brandvæsnet endnu en gang rykke ud til samme adresse og samme lade.

Ifølge indsatsleder for Sønderborg Brand & Redning, Jeppe Michelsen, var ingen i fare ved denne brand, og den mindre brand blev slukket ganske hurtigt.

- Man er i gang med at rydde op derude, da der går ild i brandtomten igen. Det har flere gange blusset op siden slukningen i januar, men indtil videre har ejerne slukket de små brande selv. Denne gang ringede de til os, fordi de for tiden ingen strøm har og derfor ingen vand, siger Jeppe Michelsen.

Han fortæller desuden, at gnister i for eksempel træpiller kan ligge og ulme længe og blusse op, hvis vinden for eksempel skifter retning, og at det formodentlig er det, der sket på gården.

Brandmændene rykkede ud til den opblussende brand klokken 13.30 mandag eftermiddag, og de var hjemme på stationen igen i løbet af under en halv time.

(Ullerup Frivillige Brandværn blev tilkaldt med tankvognsassistance)

 

To heste døde i brand

AF: KITT ØHLENSCHLÆGER FLARUP , KOF@JV.DK Publiceret 04. februar 2016 kl. 08:06

Foto: Video4News

GRÅSTEN: Klokken 04.20 kunne brandvæsenet erklære en brand i en lade på Fiskbækvej ved Gråsten for slukket.

Desværre viste det sig, at to heste, der opholdt sig i laden, ikke overlevede.

- Man forsøgte i første omgang at redde to heste ud, fordi de blev udsat for røg, og en dyrlæge blev tilkaldt, men det lykkedes ikke at få hestene ud. De kunne simpelthen ikke komme ind og redde dem. Derudover er der også muligvis en hund, der er indebrændt, men vi er ikke helt sikre. Det kan jo være, det er lykkedes for den at komme ud selv, og at den er flygtet fordi den har været skræmt - vi har jo lov at håbe, lyder det fra vagtchefen ved Syd- og Sønderjyllands Politi.

Meldingen om branden kom klokken 20.56.

Der er fortsat spærret af på ejendommen, da man ikke kender brandårsagen endnu. Man har dog en formodning om, at branden er begyndt i en el-installation. Der vil blive lavet brandtekniske undersøgelser i løbet af dagen.

(Ullerup Frivillige Brandværn deltog i slukningsarbejdet)

 

Nytårsparole for et turbulent beredskabsår

AF: LISE KRISTENSEN , LIK@JV.DK, Publiceret 09. januar 2016 kl. 16:52


Jørgen Rasmussen fik medalje med guldegeløv for mere end 50 år som brandmand. Foto: Kurt Frederichsen. 

Beredskabschef Bjarne Neermann ønsker bestemt ikke, alle år skal være som 2015, for det var hårdt, men han roste mandskabet for at have klaret det hele med bravour. 
Oversvømmelser og tilslutningen til det sønderjyske beredskab, der ikke blev til noget, har sat sit præg beredskabet i 2015.

SØNDERBORG: 2015 var et hårdt år for Brand & Redning i Sønderborg Kommune. Beredskabet kom på nye, krævende opgaver, som at pumpe vand væk i store mængder i juledagene. Der var lagt op til sammenlægning i et fælles sønderjysk beredskab. Det afstod Sønderborg fra, for det var simpelt hen ikke godt nok. Det fremgik af beredskabets nytårsparole i Augustenborg lørdag.

- Det har på mange måder været et kritisk år. Det sluttede med stormvejr og ikke hård vind, men vand. Der kom 50 centimeter på to dage, og der var 45 anmodninger om indsats anden juledag, sagde borgmester Erik Lauritzen, der lovede at sætte handling bag klimatilpasningsplanen, hvoraf de vandtruede steder fremgår.

- Vi holdt os uden for det sønderjyske beredskab. Der bliver nogle udfordringer, som vi er alene om at løse. Christiansborg må erkende, at man ikke kan skabe tryghed og et godt beredskab, hvis man bare bliver ved med at skære i de økonomiske ressourcer. De foreliggende besparelser er svære nok at gennemføre, men der kommer endnu flere. Det bliver de nødt til at revurdere, sagde borgmesteren med stor tak for indsatsen i det hårde år.

Vil helst glemme 2015
Beredskabschef Bjarne Neermann havde mest lyst til at rive året ud af kalenderen og glemme alt om det.

- Jeg er glad og stolt over, at så mange er beredte til at forlade familien i juleferien for at hjælpe kommune og borgere. Året var hårdt fysisk og mentalt. Vi var indstillet på at være del af Brand & Redning Sønderjylland, og hver især affinde sig med det nye, men det var simpelt hen uspiseligt, så vi tiltrådte ikke samarbejdet, men det har påvirket os alle sammen, sagde Bjarne Neermann, der også advarede mod at stramme spareskruen yderligere, hvis gamle og nye opgaver skal løses forsvarligt.

Der var hilsen og tak fra Bios, som har overtaget ambulancetjenesten og uddeling af hæderstegn for 10, 20, 25, 40 og 50 års tjeneste. Brand & Rednings hærdede folk holder mange år, og det skal de gerne blive ved med.

FAKTA Hæderstegn
Jørgen Rasmussen, Ullerup
, og Ove Petersen, Broager modtog hæderstegn for 50 år i det frivillige brandværn, og Erling Christensen, Ullerup og Anker Clausen, Augustenborg/Bro og Bjarne Laulund, Hørup, for 40 år. Anker Thy, Svenstrup, Henrik Christensen, Oksbøl, Benny Brodersen, Hørup, Allan Christensen, Oksbøl, Henrik Christensen, Oksbøl, Jan Brodersen, Sydals, Kim Skriver, Broager, Per Lange, Hørup, og Svend Lyck, Sydals, modtog 25 års hæderstegn.

 

 

ULLERUP FRIVILLIGE BRANDVÆRN
6400  Sønderborg