Medlemsinfo
Alarmeringer
Arrangementer
Bliv brandmand
Bliv støttemedlem
Om UFB
 - Org. af værn
 - Org. ved brand
 - Scrapbog
 - Historien
Links
Find vej
Kontakt os
Om siderne
 
Webmaster
 
Denne side opdateret:
19.06.11

Om Ullerup Frivillige Brandværn - Scrapbogen 2019

Tre brande på 14 dage på skole:
Politiet beder om hjælp til at finde brandstifter

AF: HOLGER JEPSEN, jv.dk, Publiceret 11. juni 2019 kl. 11:02

Fastlandet: Søndag var der endnu engang en mindre brand ved Nydamskolen i Vester Sottrup. Der var sat ild til nogle grene, der lå opad et levende hegn. Nu beder Syd- & Sønderjyllands Politi borgerne om hjælp. For det er nu tredje gang indenfor 14 dage, at ilden er løs ved Nydamskolen.

- Det kan være drengestreger, hvad ved vi. Men der er en eller anden derude, som har lyst til at se ild, siger politikommissær Jens Peter Rudbeck, der er leder af lokal efterforskning ved Syd- & Sønderjyllands Politi i Sønderborg. Oplysninger i sagen til politiet på telefon 114.

(Ullerup Frivillige Brandværn assisterede ved alle 3 brande enten med fuldt hold eller tankvognsassistance)

 

Voldsom brand raserede pizzeria i Sønderborg

AF: Mathies Møller Dalsgaard, mamda@jfmedier.dk Publiceret 28. april 2019 kl. 09:53

Foto: Vester Sottrup Frivillige Brandværn

Sønderborg: På Skolevej i Sønderborg opstod der brand i et pizzeria klokken 01.29 natten til søndag.

Der var ingen personer, der kom til skade ved branden, og brandvæsnet var også hurtigt til stede og fik forholdsvist hurtigt kontrol over flammerne.

Der skete dog større materielle skader på pizzeriaet, oplyser Ole Aamann, der er vagtchef ved Syd- og Sønderjyllands Politi.

Han gør også opmærksom på, at brandårsagen endnu ikke er fundet, og derfor skal der laves en brandstedsundersøgelse, som skal løfte sløret for, hvordan branden er opstået.

Derfor er brandstedet endnu ikke frigivet.

(Ullerup Frivillige Brandværn deltog med fuldt hold)

 

Savværk stod i flammer: To brandmænd kom til skade

AF: Mathies Møller Dalsgaard, mamda@jfmedier.dk Publiceret 24. februar 2019 kl. 06:12

Foto: Kim Holm

 

Sydals: Lørdag aften udbrød der brand i et savværk på Sydals, oplyser Henrik Sonnerskov, der er vagtchef ved Syd- og Sønderjyllands Politi.

Han gjorde søndag formiddag opmærksom på, at der hverken var mennesker eller dyr, som var kommet til skade ved branden. Søndag eftermiddag kom det dog frem, at to brandmænd kom til skade under slukningsarbejdet. Den ene med et brud på anklen, fortæller Henrik Jacobsen, der er indsatsleder i Sønderborg.

Branden var så kraftig, at den først søndag formiddag var slukket. I løbet af natten arbejdede 40 brandmænd for, at branden ikke ville sprede sig til resten af bygningen. Klokken syv søndag morgen blev brandmændene afløst af 15 friske brandmænd, som først omkring klokken 10 kunne begynde at pakke sammen.

- Det har været en langsommelig proces at slukke branden, fordi der er tale om et savværk, som er fyldt op med træ og andet materiale, der brænder godt. Det var tæt på, at den kunne have spredt sig til resten af bygningen, fortæller indsatsleder Pia Hamann fra Sønderborg Brand og Redning.

Totalskadet bygning
Det sted i bygningen, hvor branden opstod, er næsten brændt ned til grunden.

- Den er totalskadet. Der var ild i tagkonstruktionen, da vi kom. Det betød, at vi ikke kunne gå ind i bygningen og starte slukningsarbejdet derinde af sikkerhedsmæssige hensyn, siger hun.

Der kom dog en kran fra Beredskabsstyrelsen i Haderslev til undsætning, så man kunne få fjernet spær og noget af tagkonstruktionen, så det ikke var til fare for slukningsarbejdet, fortæller indsatslederen.

(Ullerup Frivillige Brandværn deltog med tankvognen)

 

Brandfolk kæmper med halmbrand på Kær Halvø

AF: Birthe Juul Mathiasen, jv.dk, Publiceret 30. januar 2019 kl. 15:41

Kær: Det brænder i øjeblikket på en gård nær Sønderborg Lufthavn. Brandfolk fra Brand og Redning, Sønderborg Kommune, samt fra lufthavnen er netop ankommet med 10-12 køretøjer til gården, hvor der er gået ild i en lade indeholdende halm og et halmfyr.

Ifølge indsatsleder Jeppe Michelsen er der tale om en 500 kvadratmeter stor fritliggende hal. Der er ikke fare for, at ilden breder sig til stuehus eller andre bygninger, ligesom dyr og mennesker heller ikke er i fare.

(Ullerup Frivillige Brandværn deltog med tankvognen)

 

 

ULLERUP FRIVILLIGE BRANDVÆRN
6400  Sønderborg