Medlemsinfo
Alarmeringer
Arrangementer
Bliv brandmand
Bliv støttemedlem
Om UFB
 - Org. af værn
 - Org. ved brand
 - Scrapbog
 - Historien
Links
Find vej
Kontakt os
Om siderne
 
Webmaster
 
Denne side opdateret:
20.08.10

Om Ullerup Frivillige Brandværn - Scrapbogen 2020

Politiet: Fire mistænkt for at sætte ild til bil og tankstation

Om natten slukkede brandværnene ilden og dækkede bilen til med skum. Foto: Privat.

Af Holger Jepsen hoj@jv.dk, 10. august 2020 kl. 11:56

Gråsten: Det kunne have gået helt galt. Kort efter midnat - cirka klokken 00.30 natten til mandag brød en bil i brand ved OK-Tanken i Ulsnæscentret. Film fra videoovervågning viser, at fire personer forlader stedet kort tid før, bilen bryder ud i brand.

- Ilden når også lige at få fat i tankanlægget, og det kunne være gået helt galt. Det er noget, vi ser på med stor alvor, og vi arbejder også med en teori om, at branden er påsat. Den er formentlig påsat, siger politikommissær Chris Sørensen, Syd- & Sønderjyllands Politi.

Bilen er totalt udbrændt, og tankanlægget kan ikke benyttes.

- Det har været en meget voldsom brand, tankanlægget er så ødelagt, at det formentlig skal rives ned. Det kommer til at koste mange millioner, men vi har ikke haft taksator på endnu, siger brugsuddeler Jesper Thomsen

Politiet vil nu se mere videomateriale igennem, og hvis de ikke finder frem til de fire pesoner, der forlod bilen ved OK-Tanken, er det muligt, politiet vil offentliggøre videofilmene for at få offentlighedens hjælp til at finde personerne.

De fire personer og eller vidner kan kontakte Syd- & Sønderjyllands Politi på telefon 114.

(Ullerup Frivillige Brandværn bidrog med tankvogn til vandforsyning)

 

Fyrværkeri i kilovis fjernet fra gårdbrand

Om aftenen blev der efterslukket og væltet vægge, der var i risiko for at vælte af sig selv.
Foto: Ullerup Frivillige Brandværn

Af Holger Jepsen hoj@jv.dk, 28 maj 2020 kl. 16:32

Der var næsten 16 kilogram fyrværkeri i en lade ved Øster Snogbæk, der udbrændte torsdag eftermiddag. Fyrværkeriet blev hentet ud af brandfolk, så det ikke udløste endnu større skader.

Snogbæk: Røgsøjlerne stod 100 meter op i luften og kunne ses fra Alssundbroen, da en lade ved en landejendom i Øster Snogbæk brændte torsdag eftermiddag.

- Vi har styr på det nu, og vi skal bare sørge for, at branden ikke udvikler sig, så vi sikrer, at den ikke breder sig til stuehuset. Det sker heller ikke, siger indsatsleder Henrik Jacobsen, Sønderborg Brand & Redning. Han tilkaldte en stor kran, der skulle pille taget af laden.

Der var en del halm i laden, men allerede da brandværnet kom til stedet, stod det klart, at der også lå en større mængde fyrværkeri i laden.

- Det er ikke ulovligt fyrværkeri, men det er mængden, der gør, at det er ulovligt, fortæller Christian Lehmann, der er politiets indsatsleder på stedet. Det var ladens ejer, der selv fortalte om de store mængder fyrværkeri. Der var næsten 16 kilogram, og det er ulovligt at ligge inde med mere end fem kilo.

- Vi fik straks hentet det fyrværkeri ud, så det ikke skulle gøre branden værre, fortæller Henrik Jacobsen.

Ilden trak en del nysgerrige til stedet, og politiet måtte have en større styrke og en del køretøjer til stedet, så brandværnets tankvogne kunne køre til og fra stedet på de smalle biveje.

Brandårsagen er endnu ikke slået fast, men der blev på stedet talt om, at ilden kunne være sket i eller omkring en overophedet traktor.

(Ullerup Frivillige Brandværn deltog med fuldt slukningshold i første indsats og igen til efterslukningen)

 

Hørups gamle rådhus brænder: Branden er under kontrol

Det gamle rådhus i Hørup begyndte onsdag eftermiddag at brænde. Røgen udviklede en del røg, og der var flere tilskuere samlet. Foto: Hans Chr. Gabelgaard

Af: Kaspar Hvid kahvi@jv.dk, Publiseret 08 apr. 2020 kl. 14:27.

Onsdag eftermiddag er der udbrudt brand i Hørups Gamle Rådhus. Onsdag sidst på eftermiddagen er man endnu ikke færdige med arbejdet, oplyser indsatsleder Bo Olesen.

HØRUP: Onsdag eftermiddag udbrød der brand i Hørups Gamle Rådhus på Skovsholm. Branden udviklede en del sort røg, som ifølge indsatslederen er ganske normalt. Onsdag klokken 16 var branden under kontrol.

- Der er to bygninger, som kommer til at brænde ud, mens vi har været i stand til at redde den ene bygning. Det ligner, at den bygning, vi redder indeholder noget lager, siger indsatslederen.

Branden udviklede en del sort røg som kunne ses så langt væk som Vester Sottrup. Det er dog ifølge indsatslederen helt normalt.

- Der er rejst et skråt tag på bygningen, og der ligger noget tagpap under det, som er med til at skabe en masse sort røg. Derudover er der selvfølgelig alt det andet, der er inde bygningen, siger Bo Olesen.

Sønderborg Brand og Redning modtog anmeldelsen om en brand i Hørup klokken 14:06, fortæller indsatslederen. Han ved dog ikke, hvornår man er færdige med arbejdet.

- Når de to længer, der er brændt ud vælter, er der en del efterslukning, som venter. Ilden kommer til at ligge under de væltede bygninger, så det skal vi have slukket, siger han.

Flere brandværn
Til at hjælpe med at slukke branden har der været fem brandværn, oplyser indsatslederen. Derudover har man benyttet sig af flere tankvogne, og sprøjter.

- Hørup Frivillige Brandværn er mødt meget talstærkt op, siger indsatslederen.

Bygningen huser til dagligt Himex, der har specialiseret sig i genopladningen af batterier til elcykler, ligesom at de har udviklet alternative behandlingsmetoder med lys.

Himex, som er ejet af Inger og Peter Krohn, har haft til huse i Det gamle Rådhus i Hørup siden 2016, og der blev gjort store øjne, da ægteparret indrettede det gamle rådhus til alternativ behandling og et værksted, hvor man reparerede batterierne, som bruges på elcykler.

Mens at det gamle rådhus brændte var der en del mennesker samlet, som kiggede på de dele af bygningen, som var overtændt. Ifølge JydskeVestkystens medarbejder på stedet, var der flere, som glemte at holde afstand

(Ullerup Frivillige Brandværn deltog med tankvognen)

 

Brand brudt ud i burgercaféen Lazy Dog.
Hel etage udbrændt og nabobygning evakueret

Branden fik hurtigt fat. Foto: Elisabeth Rath Paulsen

Af: Henrik Rath hpo@jv.dk, Publiseret 03 feb. 2020 kl. 14:19. Opdateret 03 feb. 2020 kl. 15:47

Sønderborg: Kort efter klokken 14.00 mandag udbrød en brand i ejendommen, hvor burgercaféen Lazy Dog ligger. Brandmænd kæmper stadig med flammer og røg i bygningen på hjørnet af Perlegade og Jernbanegade. Nabobygningen i Perlegade er evakueret.

Det er i skorstenen branden er brudt ud, hvor den kan have ulmet længe, oplyser indsatsleder Pia Hamann fra Sønderborg Brand & Redning. Flammerne fik hurtigt fat i hele tagkonstruktionen.

Både brandværn fra Augustenborg, Hørup, Ullerup og Sydals hjælper til med slukningen, som indsatslederen her kl.ca. 15.30 forventer vil stå på flere timer endnu.

Branden udvikler så meget røg, at Syd- og Sønderjyllands Politi opfordrer folk til at holde sig inde døre og lukke vinduer og døre. Bygningen forventes at brænde helt ned.

Området er afgrænset til Rådhustorvet mod syd, shoppingcenter Borgen mod øst, Rønhave Plads mod nord og Maria Kirke ved enden af Jernbanegade. Dette område er også afspærret for alle køretøjer, undtagen brandvæsenets.

Sidst på eftermiddagen oplyser Syd- og Sønderjylland på twitter, at branden, der brød ud kort efter klokken 14, først forventes at være slukket omkring midnat. Til den tid forventes bygningen at være brændt helt ned.

Beboere i Perlegade 17 og 19 ikke kan ind i deres hjem før branden er slukket, men kan rette henvendelse til brandfolk på stedet.

Politiet opfordrer desuden til, at nysgerrige sjæle holder sig væk fra området.

Midtbyen var indhyldet i røg, som havde lagt sig over Sønderborg som en tung dyne. Foto: Claus Thorsted
(Det er tankvogn fra Ullerup Frivillige Brandværn, der hér er igang)

Steffen passer pumpen og sikrer der er vand nok til indsatsen. Foto: Lars Lorenzen (UFB)

 

 

Brand hos vognmandsfirma: Fem brandværn blev kaldt ud

AF: Katrine Lund Walsted klw@jv.dk, Publiceret 22 jan. 2020 kl. 10:49

Gråsten: Klokken 6 onsdag morgen blev Sønderborg Brand & Redning samt fire frivillige brandværn kaldt til brand hos vognmandsfirmaet Knud Erik Heissel. Der var opstået brand i en bygning, hvor man presser restpap fra supermarkeder.

- Der var opstået brand omkring den pressemaskine, og det havde spredt sig til papoplag og paller. Det var meget voldsomt og overtændt, da vi kom derud, siger indsatsleder Pia Hamann fra Sønderborg Brand & Redning.

Hun forventer, at slukningsarbejdet vil vare til middagstid onsdag.

- Vi skal flytte rigtigt meget affald for at få det slukket. Heldigvis kan vi låne maskiner af vognmandsfirmaet, siger Pia Hamann.

Ifølge indsatslederen er bygningen skadet på tag og vægge.

Det er de frivillige brandværn i Gråsten, Rinkenæs, Egernsund og Ullerup, der også var kaldt til branden.

(Ullerup Frivillige Brandværn deltog med fuldt slukningstog)

 

 

ULLERUP FRIVILLIGE BRANDVÆRN
6400  Sønderborg