Medlemsinfo
Alarmeringer
Arrangementer
Bliv brandmand
Bliv støttemedlem
Om UFB
 - Org. af værn
 - Org. ved brand
 - Scrapbog
 - Historien
Links
Find vej
Kontakt os
Om siderne
 
Webmaster
 
Denne side opdateret:
03.11.18

Om Ullerup Frivillige Brandværn - Scrapbogen 2003

Hårdt kvæstet ved færdselsuheld

Af Tage Christensen, tlf. 7342 5117, tac@jv.dk, (Artikel i JydskeVestkysten, d. 18. november 2003)

RAGEBØL: En 52-årig Sønderborg-bilist blev ved middagstid i går alvorligt kvæstet ved et færdselsuheld på Aabenraavej lige efter jernbaneoverskæringen i Ragebøl.

Sønderborg-bilisten ville svinge til venstre ad Gammel Landevej og overså fuldstændig en modkørende. Denne bil blev ført af en 20-årig fra Vester Nebel. Han havde en jævnaldrende mand med som passager.

Falck rykkede ud med tre ambulancer. Den 52-årige mand var bevidstløs efter det voldsomme sammenstød, mens de to unge mænd i den anden bil slap med overfladiske skrammer.

Stationsleder hos Falck, Jesper Stig Andersen, oplyser i den forbindelse, at det var held i uheld, at der netop på uheldstidspunktet befandt sig to læger på Falck-stationen i Sønderborg. Det var Falcks korpslæge Sven Trautner og en narkoseoverlæge fra Sønderborg Sygehus. De holdt møde om Falck-reddernes udbyggede behandling af patienter under kørsel med ambulancerne.

Der blev taget en rask beslutning, og de to læger blev sendt af sted med udrykning i en af Falcks transportvogne for at hjælpe til på uheldsstedet.

Også mandskab fra Sottrup Frivillige Brandværn mødte op for at spule vejbanen ren for benzin og olie.

(Helge var ude med Trin1 for at suge den sidste olie op) 

Alarmeringsøvelse i Ullerup Børnegård

Tirsdag den 23. september havde et par medlemmer arrangeret en alarmeringsøvelse sammen med den lokale børnehave. Der var indbygget overraskelser hvor vi midt i røgen mødte levende "momenter"!  
(hold musen over billedet for at se billedtekst)

Levende figuranter i shock - "hvor er min taske?!"Fået én ud af røgen - hurtigt ind efter den næste...

Inde i røgen var det et voldsomt syn, der mødte os...Opstillet til evaluering

 

 

 

 

Allerede inden røgen helt havde lagt sig var børnehaven vært til efterslukning!

 

 

 

 

 

 

 

På vejen igen

Vi har givet med til en tankvogn, der foræres til Kosovo på Balkan. 
Se artikel i Jydske Vestkysten, d. 17. september 2003.

Uheld i den værste myldretid

Af Ejner Munkebro, Tlf. 7342 5123, emu@jv.dk, (Artikel i JydskeVestkysten, d. 16. september 2003)

SUNDEVED: Den lavtstående morgensol var i morges medvirkende til et trafikuheld i det stærkt trafikerede lyskryds på Aabenraavej ved Ullerup. En bilist, der var på vej mod Sønderborg, blev blændet af solen, så bilisten nåede ikke at bremse sin bil, da bilisten foran havde stoppet sin for rødt lys.

Der skete kun materiel skade ved sammenstødet, men Ullerup Frivillige Brandværn måtte ud for at fjerne kølervæske, der var løbet ud på kørebanen.

(Senere fortalte Helge at Bent Alnor fra Vester Sottrup havde været indsatsleder og "vores" indsats havde bestået i at Bent selv hentede absorberingspulver i vores Trin 1 trailer)

Tak for opmærksomheden ved vores bryllup

I forbindelse med vores bryllup, vil vi gerne sige mange tak for den fine espalie oppe ved Vester Sottrup kirke og den fine kørsel til Sønderborg og hjem igen - bare dejligt!

Hilsen Karina og Lars Lorenzen.

Beviser: Klar til udrykning

Artikel i JydskeVestkysten, d. 28. maj 2003

SØNDERBORG: Nu kan de kalde sig rigtige brandmænd, og det blev fejret med paradesidning på Sønderborgs store stigevogn i aftes, hvor ti nyuddannede brandmænd fik overrakt deres eksamensbeviser. Det skete hos Brand & Redning på Vestermark i Sønderborg, men de ti brandfolk kommer fra flere værn. De har gennemgået den obligatoriske uddannelse tilrettelagt af kredsens branduddannelsescenter i Sønderborg, og det var kursusleder Henrik Uldbjerg, der delte beviser ud. De nyudannede brandfolk er nævnt i tilfældig rækkefølge: Brian Hansen, Lysabild, Danny Bendorff, Svenstrup, Lasse Bladt, Oksbøl, Bo Bleicken, Oksbøl, Allan Pihl, Oksbøl, Birger Marcussen, Oksbøl (han var ikke med i går på grund af arbejde), Lars Berg Pedersen, Egen, Steen Sørensen, Egen, Lars Lorenzen, Ullerup, og Martin Stauner, Sønderborg. Brandmændene er blevet undervist af Torben Wriborg, Oksbøl, Ib Lind, Lysabild, Chresten Waldemar, Hundslev, Bjarne Jakobsen, Augustenborg, Hans Henrik Jacobsen, Sønderborg, og Henrik Uldbjerg (i midten forrest). mm

Det er Lars, nr. 3 fra venstre i bagerste række!

Brand i købmandsbutik 

Af Tage Christensen, tlf. 7342 5117, tac@jv.dk (Artikel i JydskeVestkysten, d. 4. april 2003)

VESTER SOTTRUP: En tidligere købmandsbutik på Stationsgade i Vester Sottrup ved Sønderborg var nær gået op i flammer natten til dag.

En genbo så ved et-tiden flammer i et vindue på loftet, og via alarmcentralen blev de frivillige brandmænd fra Sottrup og Ullerup sendt af sted. Det gjorde også en stigevogn fra Sønderborg Frivillige Brandværn. Det viste sig, at en ukendt person havde sat ild til madras i det ubeboede hus. Der skete ikke større skade på huset.

 

Brandbiler i pendulfart for at slukke gårdbrand

Af Annette Christensen Telefon 7342 5121 (Artikel i JydskeVestkysten, d. 1. marts 2003)

RUFAS: De frivillige brandværn fra Sundeved, Broager og Bovrup blev i aftes ved 20-tiden alarmeret til gårdbrand hos gårdejer Thomas Hansen, Rufasvej 14, Rufas.

Ilden brød ud i en lade og bredte sig til flere stald- og ladebygninger.

Der var ingen dyr i nogle af de brændende bygninger, hvor der primært blev opbevaret korn og halm.

Brandværnenes indsats koncentrerede sig i første omgang om at hindre ilden i at brede sig til en nyere svinestald med gårdens dyr samt stuehuset.

Slukningsarbejdet blev kompliceret af, at der ikke er umiddelbar adgang til vand i nærheden.

Derfor måtte tankvogne fra Bovrup og Broager tilkaldes for at køre i pendulfart med vand til slukningen.

Ved redaktionens slutning stod det endnu ikke klart, i hvilket omfang det lykkedes at begrænse skaderne af branden, ligesom det heller ikke stod klart, hvad der havde forårsaget branden.

 

Ung mand kastet 50 meter ud af sin bil

Af Søren Lintrup Silkjær (Artikel i JydskeVestkysten, d. 10. feb. 2003)

SUNDEVED: Det gik helt galt for en 20-årig mand ved 21.30-tiden søndag aften, da han i forbindelse med en hasarderet overhaling mistede herredømmet over sin Opel Kadet.

- Bilen røg af vejen og landede 58 meter inde på en mark - totalt splittet ad i atomer - og der gik ild i motorrummet. Den unge mand blev kastet ud af bilen, han havnede 50 meter inde på marken, fortæller vagthavende hos politiet i Sønderborg, der i går kort før avisens deadline klokken 23 ikke kunne sige yderligere om mandens tilstand, andet end at han var i live og blev kørt til Sønderborg Sygehus.

Fra Sundeved

Manden, der er registreret i Løgumkloster, men kommer fra Sundeved, kom kørende ad vejen fra Avnbøl mod Adsbøl med meget høj fart. Det går galt, da han forsøger at overhale en kvindelig bilist. Den 20-årige mand mister herredømmet, og ulykken eskalerer. En ambulance samt Ullerup Brandvæsen blev tilkaldt. Politiet har forlangt blodprøve fra manden, der er kendt af politiet og frakendt kørekortet.

(Vi fik siden besked om at han slap uden varige mén!)

ULLERUP FRIVILLIGE BRANDVÆRN
6400  Sønderborg