Medlemsinfo
Alarmeringer
Arrangementer
Bliv brandmand
Bliv støttemedlem
Om UFB
Links
Find vej
Kontakt os
Om siderne
 
Webmaster
 
Denne side opdateret:
12.11.11

Arrangementer 2012

Fejring af de 80 år

D. 23. november 2012 bliver Ullerup Frivillige Brandværn 80 år gammel - og det blev vi enige om skulle fejres ved at værnet samledes til et weekendophold. Festudvalget fandt Ballum kro med udsigt til Rømø og vi startede lørdag d. 1. november på stationen for at tage på tur - alle var inviteret - aktive såvel som æremedlemmer - med påhæng!

De glade og forventningsfulde brandfolk og påhæng er ved gøre klar til afgang i den smukke sol!

Turen startede i smuk solskin - der var slud og hagl på vejen med op til nogle centimeters "sne" og en enkelt bil, der var skredet ud! Men da vi nåede frem, var det heldigvis overstået! På vejen var bussen også ved at tabe det ene hjul, der ikke havde været skruet ordentligt på!

Der var kaffe og gå tur i hyggeligt selskab inden aftensmaden blev serveret og festen tog til... ...uden fotograf!  :-)

Du kan se lidt flere billeder her

 

Ullerup afholder brandværnsforbundets 26. brandværnsmarch 

Hvert år arrangerer et af de sønderjyske frivillige brandværn en march, her møder vi andre gode kolleger og går en tur på ca. 10 km.

På den varmeste sommerdag i 2012 - lørdag d. 18. august - afholdte vi i Ullerup den årlige brandværnsmarch for Sønderjysk Frivillige Brandværnsforbund. Det havde vi påtaget os for at markere vores 80 års jubilæum i 2012...

Det blev en succesfuld dag, hvor ca. 100 brandmænd fra begge sider af grænsen deltog. 

Der kom brandfolk helt fra Berlin - en lang køretur! Men også Tønder kørte en "lang tur"! De ca. 70 KM sad de på træbænken på siden af den gamle brandbil fra 30'erne - den holder max. 60 km/t og skulle have en pause på vejen for at køle af! 

Alle deltagere gik de ca. 10 km i smukke bakkede omgivelser omkring Ullerup. Vejret var perfekt med høj sol hele dagen - næsten for perfekt - det var meget varmt, så der blev drukket meget mere vand og saft end vi plejer at se!   :-)

Ved hjemkomsten overrakte kaptajnen en fortjent medalje. Som det kan ses på billedet, var der på bagsiden markeret vores jubilæum. 

Der blev serveret helstegt svin til de sultne og alle fik en god brandværnssnak i kølige omgivelser på stationen.

Der var meget ros fra flere sider for både en flot tur og god forplejning! Også fra de to tyske hold, der havde gjort det til et weekendprojekt. De havde lavet teltlejer på plænen bag kommunekontoret hvor der i løbet af weekenden blev vekslet mange kloge ord kolleger imellem. De ankom i løbet af fredagen og tog først hjem søndag - så de fik noget ud af turen! 

Alt ialt en dag som værnet og byen kan være godt tilfreds med, hvor det hele viste sig fra den rigtig pæne side! 

Det var ikke første gang Ullerup stod for denne march. For præcis 20 år siden var her ca. 650 deltagere på besøg i Ullerup i samme anledning - det var så også et af de største marcher der har været, men det har i de senere år været en noget mindre tilslutning til arrangementet - synd for det er en god oplevelse!

Nedenfor kan du se det stærke hold der fik dagen til at fungere og blive en god dag for alle
 - og ellers er der mange flere billeder her. Tak for bidragene!

Næste brandværnsmarch bliver i Ravsted d. 17. august 2013 - sæt kryds i kalenderen!

 

Familiemarch en kølig solskinsdag i juni

Festudvalget var igen klar med årets familiemarch - denne gang søndag d. 3. juni - det blæste en kold vind, men ellers en flot dag til tur i vores smukke omgivelser! 

Der var besøg af både aktive og æresmedlemmer og familier - endda også af Søren, et tidligere medlem, der var flyttet til et andet værn!

Lars' hund blev i dagens anledning udnævnt til 112 alarm-hund!   :-)

Der var igen arrangeret lidt godt at spise på stationen, da vi nåede hjem! Tak til festudvalget for en hyggelig formiddag!

 

Værnet var til motorvejsløb

Seks trætte løbere efter i alt 60 km løb

De sidste par år har der stået "test af brandmandens fysik" som et af punkterne på øvelseslisten, som vi brandmænd gennemgår i løbet af året. 

Dette har givet nogle brandmænd blod på tanden og lyst til mere fysisk aktivitet! En lille brandværnsløbeklub har i den anledning set sin spæde start. 

Som en naturlig følge af dette deltog et brandmandshold i motorvejsløbet lørdag d. 24. maj. Også ved den efterfølgende søndags cykeltur på motorvejen var vi brandmænd godt repræsenteret. Her var det dog ikke så meget tempo, der blev lagt vægt på - ægtefæller og børn var nemlig også med på cykelturen, så dagens motion var også i høj grad forbundet med hygge.

 

Fastelavn

På en regnfuld og trist lørdag d. 18. februar i skolernes vinterferie, blev der endnu engang inviteret til fastelavn på brandstationen - og det var noget sjovere end udenfor! 
Ca. 70 børn dukkede op med rigtigt fine udklædninger og havde taget deres familier med, så brandstationen var helt proppet. Som der kan ses af billedet blev der gået til den!

Udover de heldige der er nævnt nedenfor, blev der også blev taget rigtig mange billeder af mange andre - ... - du kan se næsten 60 billeder ved at klikke på billedet nedenfor. Hvis du har flere billeder eller rettelser er du velkommen til at kontakte webmaster@ufbr.dk 

Og så en tak til festudvalg og alle andre - store som små - der med deres deltagelse var med til at gøre det til en god dag!

2012_02_18 Fastelavn

0-3 årige:
Dronning: Karen Lei
Prins: Jeppe Sørensen (men han ville ikke fotograferes)
Bedst udklædte: Pippi også kendt som Lea Stjernholm Hansen.

 

4-6 årige: 
Konge: Kasper
Prins: Valdemar
Bedst udklædte: Som på påfugl Gry Johansen 

 

7-9 årige:
Dronning: Caroline
Prinssesse: Marie Louise
Bedst udklædte: Som Nokia mobil Amanda

 

 

10-12 årige:
Konge: Karl
Prins: Jonas
Bedst udklædte: Som fornem herrer Peter Witt

 

Generalforsamling

Fredag d. 27. januar var der den årlige generalforsamling. Kaptajnen så tilbage på året der gik og året der kommer.

2011 har været et af de mere rolige år efter en længere periode med mange omvæltninger og mange opgaver. 

Vi var ved årsskiftet til 2012 hele 32 medlemmer efter at vi har fået 2 nye i løbet af 2011 - men hele 4 mand må nu stoppe enten fordi de er flyttet til andre byer og bliver medlem af andre værn, eller har måtte se i øjnene at uddannelsen tager så meget af fritiden at det ikke hænger sammen for familien. Vi har derfor igen et par ledige pladser vi nu skal have besat!

Der er hele 3 mand der har overstået grunduddannelsen med godt resultat - det tager mange timer af fritiden i flere måneder, så vi er glade for der stadig er forståelse hjemme i familierne!

Vi har heldigvis fået halveret antallet af udrykninger fra 2010 til 2011 - men i 2010 havde vi også 75 fejlalarmer fra slagteriet. Selv om det er blevet meget bedre har vi stadig fået 24 i 2011 - vi er spændt på at se om det niveau kan sænkes yderligere lidt mere.

Opgaverne har spændt vidt - alt fra at samle ildelugtende slagteriaffald op fra vejen, over gårdbrand, brand i køretøjer, overgravede gasledninger til at pumpe vand efter de store regnskyl. Men vi finder ud af det og så er det jo et udtryk for den brede og gode uddannelse vi har.

Vi har holdt 14 øvelser iløbet af året - og bl.a. også været igennem den fysiske brandmandstest, så alle kan se hvor de står. En god fysisk form er vigtig for at kunne løse vores opgaver uden at komme til skade. Derfor har vi bl.a. også lavet en lille løbeklub for at anspore til at gøre lidt mere.

I 2012 bliver Ullerup Frivillige Brandværn ét af de primære værn til at håndtere motorvejen - derfor har vi allerede arrangeret uddannelse i hvordan man kan arbejde på motorvejen uden at komme til skade. Vi skulle også få udskiftet vores 28 år gamle tankvogn i 2012, med en ny, der får en stor lystavle fastmonteret. Vi skal helst ikke overses af biler der kommer kørende med 130 km/t. 

Vi skal være synlige kommunen og gøre noget med det lokalsamfund vi er der for - og der er vores fastelavnsfest stadig en stor succes, hvor 100 udklædte børn møder op på stationen. Men vi har også deltaget i kampagnen blivbrandmandnu.dk for at komme mere ud på nettet. Vi håber det kan hjælpe med at finde et par medlemmer mere, selv om vi indtil nu har været heldige - vi har altid fundet en god mand, når der bliver en plads fri!

2012 er også året hvor Ullerup Frivillige Brandværn fylder 80 år. Det fejrer vi bl.a. ved at arrangere den årlige Sønderjyske brandværnsmarch, der kommer til løbe af stablen d. 18. august fra brandstationen i Ullerup. Vi forventer at se 150 aktive brandfolk i den forbindelse.

Kasserer Bo Bonde og Vicebrandkaptajn Kurt S. Frederichsen var på valg til bestyrelsen, men blev genvalgt for endnu en periode.

Vi fejrede hele 6 mand med årstegn:


Jubilarerne i 2011 - Søren Jessen 5 års-, Asmus Madsen 10 års-, Finn Andersen 10 års-, Carsten Frandsen 10 års-, Bo Bonde 20 årstegn og Ernst Struckmann 35 år som brandmand.

Skydepokalerne gik denne gang til:


Skydepokalerne gik til depotmester Benny Pedersen, der kom i top på hele 2 af dem og kasserer Bo Bonde.

Også i år udnævnte kaptajnen "årets brandmand", der i år gik til Gunnar Meier. Gunnar har passeret de 70 år, men står stadig klar på stationen når alarmen går og fungerer fint som chauffør, pumpepasser og hjælper - men gør også gerne meget for at holde stationen og udstyret klar til brug. Den indsats vil vi gerne takke for!


Gunnar Meier modtager "Årets brandmand" - og redskabmester Erling Christensen har lige fået en lille opmærksomhed i anledning af hans 50 års fødselsdag tidligere på året.

Se mere i scrapbogen og alarmeringslisten her på hjemmesiden.

  

ULLERUP FRIVILLIGE BRANDVÆRN
6400  Sønderborg