Medlemsinfo
Alarmeringer
Arrangementer
Bliv brandmand
Bliv støttemedlem
Om UFB
Links
Find vej
Kontakt os
Om siderne
 
Webmaster
 
Denne side opdateret:
16.02.13

Arrangementer 2016

Fastelavn - med kirkeligt bidrag!

2016 blev vores fastelavns-
arrangement anderledes!

Vores nye præst, Lis-Ann, ville gerne gennemføre en fastelavns- gudstjeneste, med opfordring til at alle - børn OK voksne kom udklædt! 

Det skulle afsluttes med at sende en stor omgang balloner til vejrs - lige før fastelavn skulle begynde på brandstationen. Når vi på brandstationen så kunne se ballonerne, skulle vi svare med en sirene og så kunne alle komme på stationen for at slå katten af tønden!

Som sagt så gjort - og som du kan se på billedet ved siden af, udklædte præsten sig i dagens anledning som brandmand...

 

Der kom igen i år ca. 70 børn plus familie og venner der skulle med og se de flotte udklædninger.

Det er helt utroligt at se hvor meget, der bliver gjort ud af det - selv de store holder sig ikke tilbage. Flot!

Se flere billeder her
Vi skal takke for de, der har bidraget til årets billeder og suppleret værnets egen fotograf!

Vinderne kan du se hér:

0-3 år: "Konge" blev Laura Maier tæt fulgt af "dronning" Malthe Christensen. Vi kunne ikke stå for popkornudklædning - den stod Mie Hankvist Madsen for!

4-6 år: Konge Malthe Wendorff og "dronning" Kimmy Wolff Hansen med eget skib. 
Tobias Iversen var bedst udklædte soldat!

7-9 år: "Konge" Sofie Bilow og dronning Anne Sofie Lorenzen. 
Bedst udklædt blev chokolade Rasmus Jensen.

10-12 år: "Konge" Caroline Andersen og "dronning" Lukas Althoff - Ruben Althoff blev bedst udklædte af de store!

I år blev der også givet en pris for bedst udklædte voksen - og den løb Kimmys mor, Ulla, med.

Et flot par!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Generalforsamling

Fredag d. 29. januar blev den årlige generalforsamling afholdt. En af de længere generalforsamlinger hvor flere væsentlig emner for værnet blev taget op og nogle diskuteret livligt!  

Først og fremmest er Ullerup Frivillige Brandværn et velfungerende brandværn, hvor vi stadig er 26 aktive brandmænd, efter at 2 gik "på pension" ifbm. generalforsamlingen!
Vi er f.eks. ét af de værn der er bedst til at stille med mandskab i dagtimerne.

Kaptajnen bemærker dog at der er en stadig større forskel mellem hvor stor en indsats medlemmerne ligger for at holde værnet kørende og fylde pladserne når alarmen går. Naturligvis er der altid nogen, der har mere tid end andre, men der kom flere opfordringer til at møde op både når alarmen går og at sikre man kan komme til øvelser og andre aktiviteter. Vi kan kun levere den indsats de fremmødte leverer. Der bliver bl.a. gjort en stor indsats for at skabe interessante og lærerige øvelser - og lige nøjagtig øvelserne er der faktisk også en lille fremgang at se i deltagelsen, men nogle få er ikke helt med! 
Vi fik Martin og Tobias med i 2015 og Kim kom tilbage efter en sygdomsperiode. Vi kan dog godt bruge yderligere 4 brandfolk...

Vi er et brandværn, der er brug for - i 2015 blev det til 36 udrykninger.
Heraf heldigvis kun 10 gange til ABA på slagteriet - en forbedring vi håber holder! Så har vi kørt 10 ture som tankvognsassistance og tilbage er der 16 ordinære ture. 

To ture skilte sig ud: Én hvor et stuehus blev ødelagt af et lynnedslag - det så fint ud da vi kom, men branden ulmede under ståtaget og vi kunne ikke komme ind under for at slukke det...
Den anden var oversvømmelserne i julen, hvor den gamle påhængspumpe blev taget frem igen på trods af at den formelt er taget ud af tjeneste! Vi arbejdede i 2½ døgn sammen med mange andre værn langt udenfor vores slukningsområde.

Der var en længere dialog omkring ABA på slagteriet, hvor vi har delt opgaven med Vester Sottrup + Graasten og os selv, så vi skiftes til at tage alarmerne hver anden uge. Det blev aftalt, da de mange ture om natten gjorde det svært for mange at passe deres arbejde efter en nat med minimal søvn. Der var i 2015 30 ABA alarmer på slagteriet og ca. halvdelen af dem var om natten - mere end én hver måned. Der er dialog med Brand & Redning for at finde en anden løsning, så Graasten ikke skal køre helt til Blans, f.eks. ved at vi kun alarmeres med tankvognen og Vester Sottrup stiller med autosprøjten hver anden uge.

Vi har heldigvis en pæn økonomi, bl.a. fordi lokalområdet stadig gerne støtter os gennem støttemedlemsskaber og i 2015 modtog vi også en donation fra Husmorforeningen, der overdrog de penge der var tilbage da foreningen lukkede.

Også i år var der fejring af de der har lagt en indsats i mange år.

Kaptajnen ønsker tillykke til (fra venstre) Kim (5 år), Tim (5 år), Lars (15 år), Kurt (20 år) og Gunnar (50 år!)

Vi måtte desværre sige farvel til Robert, der efter mere end 31 år som brandmand og i næsten alle årene har været i festudvalget, nu har valgt at drosle lidt ned! Det bliver en stor indsats at skulle erstatte!

Jørgen Rasmussen har også valgt at sige helbredet ikke længere rigtig rækker til at være brandmand og stopper efter mere end 56 år som brandmand. En rekord som ikke mange kommer til at slå!På billedet er Jørgen sammen med Gunnar, der også fik en markering af de 50 år som brandmand - han kan måske nå det samme antal år - indtil videre fortsætter han og kører bl.a. tankvognen i dagtimerne, hvor vi ellers ville have svært ved at stille med folk nok!

Se et par billeder mere hér.

ULLERUP FRIVILLIGE BRANDVÆRN
6400  Sønderborg