Medlemsinfo
Alarmeringer
Arrangementer
Bliv brandmand
Bliv støttemedlem
Om UFB
Links
Find vej
Kontakt os
Om siderne
 
Webmaster
 
Denne side opdateret:
13.09.14

Arrangementer 2013

Billeder fra en øvelse hos Kaptajnen!

D. 26. august 2013, stod vi pludselig med opgaven at lave en øvelse på egen hånd, som vi ellers havde forventet skulle laves sammen med Vester Sottrup - Kaptajnen lagde bygninger og folk til - og så kunne der trænes røgdykning, redning og førstehjælp. Radiokommunikation, var også en væsentlig del af øvelsen - se billeder her.

 

Brandværnsmarch i Ravsted

Årets brandværnsmarch blev afholdt i Ravsted d. 17. august 2013 i let regnvejr - men som det kan ses af billederne hyggede alle sig alligevel!   :-)

Webredaktøren var ikke selv med, så billederne må tale for sig selv - klik her.

 

Familiemarch i et strålende sommervejr

Webmasteren kunne desværre ikke deltage denne 2. juni 2013, men Viggo var så venlig at sende en omgang billeder. Det ser ud til at det også denne gang har været en rigtig hyggelig tur, hvor de fremmødte fik en "brandværnsdag" hvor også familien kan være med!

Hvis du var med og kan fortælle lidt om dag, så giv webmaster@ufbr.dk besked!  :-)

 

Fastelavn får lokalerne fyldt til bristepunktet!

Lørdag d. 9. februar slog værnet endnu en gang dørene op til fastelavnsfest for alle børn og voksne i slukningsområdet - og folk fra vidt omkring kikkede ind! 

Ca. 90 børn og tilhørende voksne fyldte brandstationen til bristepunktet!

Igen i år var der stor opfindsomhed i udklædninger - det er rigtig dejligt at se der bliver lagt så stor energi i arrangementet! 
Nedenfor kan du se de heldige konger, dronninger, prinsesser og prinser - og flere billeder her.

JydskeVestkysten var også forbi denne gang - se mere her.

Brandværnet vil gerne takke alle de mange der støttede arrangementet og håber fik nogle gode timer - og takke de festudvalget og alle andre der fik det hele til at lykkes!!

Håber vi ses igen næste år!

0-3 år: Konge blev løve Jeppe Sørensen, prins Sebastian Jensen og bedst udklædte Kimmy Wolf Hansen som en meget troværdig Nonne!

4-6 år: Den stolte Dronning blev Emma Larsen, med Silja Hvid som prinsesse! Lukas Andersen skilte sig ud som Woody fra Toy Story!

7-9 år: Den farverige konge blev Mikkel Eggert, med sin prinsesse Katrine Elisabeth Andersen ved sin side! Emma Teilgaard fik opmærksomheden i de stærke farve og indbygget paraply!

10-12 år: Peter Witt blev udklædt som konge, med prins Mikkel Abild i sit følge. 
Amand Pharao var tæt på at få et job på stationen som rengøringsassistent! 

 

Generalforsamling

Fredag d. 25. januar var der den årlige generalforsamling. Kaptajnen så tilbage på året der gik og året der kommer.

Der lyttes andægtigt under kaptajnens årsberetning

Vi har i 2012 haft et år med et aktivitetsniveau over middel! Der er kommet hele 60 alarmer, kun overgået af det år slagteriet fik startet det nye ABA anlæg op - her nåede vi hele 92 alarmer. I år har godt halvdelen - helt præcis 33 - været til slagteriet, så det er stadig bedre end de 75 alarmer til slagteriet dengang! Det er dog stadig for mange og specielt set i lyset af at mange er pga. uhensigtsmæssig håndtering ifbm. rengøring og håndværkere, fejltryk eller fejl i anlægget, som ikke rettes med det samme. Desværre får de mange fejlalarmer også fremmødet til at falde og vi har nået en kritisk grænse - det er en lille kerne der kommer hver gang og det skal de have ros for! Men de tør så hellere ikke blive hjemme én gang, for så ved man at der kommer til at mangle en mand! Det håber vi at kunne gøre bedre i 2013.

Af de andre 27 mere reelle alarmer har der været en stor spredning på opgavetyperne fra meget små oprydningsopgaver til både større brande og ubehagelige trafikuheld med alvorligt tilskadekomne. Desværre også et enkelt dødsfald. Vi fik brug for kollegastøtte-ordningen for første gang i mange år. 

Vi arrangerede også ekstra øvelser i 2012 - bl.a. vejen som arbejdsplads tog en hel weekend, men vi fik også lært noget om at færdes rundt på en stærkt befærdet vej som den nyåbnede motorvej. Så har vi fået de sidste igennem fuldt førstehjælpskursus på trods af at vi skulle betale selv - man mener ikke længere fra B&R at vi har behov for at vedligeholde kursusbeviset.

2012 var også et jubilæumsår - vi har nu eksisteret i mere end 80 år. Vi har derfor, udover de sædvanlige arrangementer, bl.a. også påtaget os at afholde forbundets 26. brandværnsmarch, ca. 120 brandfolk var på besøg på en varm solskinsdag - herunder en stor gruppe fra Berlin-området! Det var rigtig hyggeligt!

På mandskabssiden har vi måtte sige farvel til et medlem, men heldigvis er der stadig nye kræfter at finde - vi har så også været heldig at få 2 nye i 2012 - og endnu et medlem lige efter nytår. Så nu er vi igen 30 mand! Det er rigtig rart at se når f.eks. en mand som René virkelig har lyst til at være med og f.eks. slog til med få dages varsel, da der kom en plads ledig på grunduddannelsen!

Vi har også fået udskiftet vores næsten 30 år gamle tankvogn med en helt ny med 290 HK - og kom til at bruge den allerede inden indvielsen! Det er et fint udstyr, der nok skal holde os med i front mange år frem!

Så fik vi også penge fra både Danfoss jubilæumsfond og Ullerup husholdningsforening til hjertestartere og der nu er sat op på brandstationen i Ullerup og ved klubben/skolen i Blans.

Alt i alt et meget begivenhedsrigt år - og selv om vi forventer 2013 bliver lidt mere "normalt" håber vi selvfølgelig stadig at der bliver brug for os! 

Martin oplever det som rigtig sjovt at blive 5 års jubilar - eller også er det en god historie om den anden 5 års jubilar, Søren!

 

Benny ønskes tillykke med de 10 år i værnet. 
Her skulle vi så have en lykønskning til kaptajnen, der denne gang har 15 års jubilæum!

 

Men vi springer straks til én der er startet tidligt - og stadig med fremme! Henrik har været med i 30 år!

I år kan Haje fejre hele 40 år som brandmand og stadig som aktiv røgdykker og holdleder! Derfor får han også en lille erkendtlighed med hjem til Karen Margrete, som tak for lån i de mange år - og med håb om at vi må låne ham mange år endnu!

Skydepokalerne gik denne gang til Benny, der fik Villys - og i midten er det Lars, der fik værnets. Vores landflygtige medlem på orlov var lige hjemme i de sommerdage der var skydning og hér vandt Svend Ove endnu en gang Tellings. Han var dog ikke taget hjem fra Kina for at modtage den!

 

I år valgte kaptajnen at udpege Robert som årets brandmand - man kan altid høre "brokken" når Robert er i gang, men der er rigtig meget godt arbejde i ham! Sidste år tog han bl.a. en stor tørn med arrangementerne i jubilæumsår.

Se mere i scrapbogen og alarmeringslisten her på hjemmesiden.

  

ULLERUP FRIVILLIGE BRANDVÆRN
6400  Sønderborg